Rihanna i Nice under terrorattacken

MUSIK

Många döda i Frankrike – men stjärnan är i säkerhet

1 av 3 | Foto: Rihanna.

Över 80 personer dödades i terrorattacken i franska Nice.

Rihanna var där och förberedde en konsert – men är i säkerhet.

Konserten, planerad till fredagskvällen, ställs in.

Rihanna förberedde sig för sin konsert i Nice på torsdagen när över 80 personer dödades i en terrorattack vid stadens strandpromenad, skriver TMZ. Stjärnan klarade sig. Enligt uppgifter till TMZ ska Rihannas personal ha försökt få henne från staden så snabbt som möjligt.

I kväll skulle Rihanna ha uppträtt i Nice, men konserten ställs in.

”På grund av de tragiska händelserna i Nice, min konsert i morgon den 15 juli på Allianz Stadium kommer inte bli av som planerat. Våra tankar går till offren och deras familjer.” skriver stjärnan på Instagram till en bild av franska flaggan i form av ett hjärta.

Tidigare i juli spelade Rihanna i Stockholm.

Körde in i folksamling

Det var på torsdagskvällen som en lastbil körde in i en folksamling på strandpromenaden Promenade des Anglais i Nice under nationaldagsfirandet i Frankrike.

Minst 80 personer befaras ha omkommit och ett tjugotal uppges vara skadade, enligt landets inrikesminister.

Enligt Variety är också "Femtio nyanser av honom"-teamet – med Dakota Johnson och Jamie Dornan – på plats i Nice för att filma uppföljaren. Teamet ska enligt källor befinna sig i säkerhet. Det är oklart om inspelningarna skjuts upp till följd av dådet.

Jazzfestivalen som skulle inledas på lördag i Nice blir inte heller av.

"Från och med i morgon kommer stadens flaggor att vaja på halvstång. Efter att Rihannas konsert ställts in, ställer vi också in jazzfestivalen", twittrar lokalpolitikern Christian Estrosi.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rihanna

Nice

Frankrike

Terrorism