Veronica Maggio: ”Jag är livrädd varje gång”

MUSIK

Artisten om nya skivan, kärleken – och hur annorlunda livet med barn är

1 av 5 | Foto: ROBERT GABRIELSSON
Veronica Maggio känner sig inte bekväm med att släppa nytt – trots succén.

Allt hon rör vid blir till guld (eller säljer Platina), men själv är Veronica Maggio allt annat än bekväm med att släppa nytt material.

Nu berättar hon för Nöjesbladet om kärleken och rädslan inför releasen av nya skivan.

– Jag är livrädd varje gång och tänker att det kommer gå åt helvete, berättar Maggio.

Resan sedan förra albumet har varit lång och krokig, och resultatet har landat i det mörkaste albumet hittills. Samtidigt mår Veronica Maggio, 35, bättre än på länge.

– Det är väl först då man har råd att skärskåda sig själv kanske? Annars är det lättare att leva i förnekelse för man har inte ork att börja nysta i all skit som man har skapat, säger Veronica Maggio.

I dag släpper hon singeln ”Den första är alltid gratis” – titelspåret till albumet som alltså bär samma namn, och släpps den 6 maj.

Mer nutid

Tidigare har Veronica Maggios låtar ofta handlat om händelser i det förflutna. Men den här gången har hon valt att flytta fokus till nutid.

–Det kändes roligare att skriva om det som händer i dag än om vad som hände i en krogkö för 10 år sedan liksom. Albumet är mer aktuellt och drabbande för mig i detta nu, säger Maggio.

Hur då?

– Jag har landat efter den där besvikelsen man kan känna när man inser att man ljugit för sig själv. Att ens förhållningssätt till livet kanske inte alltid varit det bästa. Jag lever så många olika liv, där jag kan må bra i ett och dåligt i ett annat. Men nu mår jag bra i alla liv faktiskt.

Vad betyder ”Den första är alltid gratis”?

Att man alltid får betala ett pris för sånt som känns lätt och kul i början. En allmänmänsklig grej, nåt som jag tror att alla upplever nån gång i livet.

Familjelivet ny vardag

Efter en stormig period som ensamstående mamma efter separationen med Nils Tull (Hoffmaestro), har hon i dag landat i en mer sansad vardag, med sonen Bosse, 5, och pojkvännen Klas Gullbrand, 36. En vardag som skiljer sig ganska mycket från det frihetbehov Maggio tidigare uttryckt i sina låttexter.

– Ibland kan jag önska att jag hade lite mindre av det där i mig. Det där behovet av att känna mig fri och vara spontan och så där. Det har handlat om lika delar egoism och rastlöshet tror jag, att bara vilja göra det jag vill göra. Men så kan man inte göra när man har barn, såklart. Jag vill att min son ska ha det bra helt enkelt. Så på vissa sätt har jag helt klart förändrat hur jag lever och så. Jag har blivit mycket bättre på att planera, det behövde jag aldrig göra förut.

Rädd för att släppa nytt

Veronica Maggio har sedan debuten 2006 haft stora sucéer med i princip allt hon har släppt i musikväg. Det stora genombrottet kom 2011 med albumet ”Satan i gatan”, där samtliga 11 spår gick in på svenska singellistan, och sedan dess har karriären rullat på.

Hur följer man upp alla succéer egentligen?

– Ja hur gör man det? Jag är alltid lika livrädd innan jag ska släppa en skiva och tänker alltid ”den här gången kommer det här gå åt helvete”.

Känner du så nu?

– Ja, det gör jag. Fast det där kan ha lite med dagsformen att göra. Jag kan ju inte lyssna på den känslan och kasta om hela skivan nu liksom.

Håller sig till svenska

Samarbetet med Maja Francis och låten "Space Invades My Mind", som släpptes förra året, fick många att börja spekulera i om Veronica skulle släppa eget material på Engelska och satsa på en internationell karriär. Men de spekulationerna finns inte mycket sanning i, menar Maggio.

– Det är inget jag lockas av. Jag tror att en internationell karriär skulle innebära att allt blir mer styrt och fler restriktioner och anpassning efter olika marknader och så. Mer av det tråkiga om mindre av det roliga helt enkelt.

Känner du dig nöjd nu?

– Ja. Jag vill faktiskt inte ha mer än det jag har i dag, hur sjukt det än må låta.

ARTIKELN HANDLAR OM

Musik