Sångarens attack mot skivbolagen: ”De är korrupta”

Publicerad 2016-04-21

”De har blåst artister och är dömda att gå under”

HOLLYWOOD. Adam Levine är stenrik popstjärna och domare i talangprogrammet ”The voice”.

Nu går sångaren i Maroon 5 till stenhårt angrepp mot musikindustrin.

– Skivbolagen är korrupta, säger han.

Det känns som om den 37-årige, blivande pappan i skräddarsydd kostym och smal slips bara väntat på att få tackla ämnet. För han tar själv upp det när vi träffas i Beverly Hills

– Skivbolagen är slut. De är slut för att det är karma. De har behandlat folk orättvist sedan starten. De är och har varit korrupta. De är hemska. De har behandlat folk fruktansvärt illa och blåst artister.

Inte för ett ögonblick är han rädd att kritiken ska gå ut över Maroon 5 eller hans karriär.

– Skivbolagen måste ge ut våra plattor. Jag kan säga vad jag vill. De har inget val för vi är ett av få band som kommer att kunna göra något för dem.

Dömda att gå under

Han lutar sig fram mot bandspelaren på bordet.

– Jag är ledsen, grabbar. Ni vet att vi inte gillar er.

Han skrattar.

– Skivbolagen har tagit artisters pengar, spenderat massor av allas pengar. Därför är de dömda att gå under.

När det gäller musikklimatet i övrigt är Levine bara positiv.

– Internet har skapat ett enormt medvetande för musiken som jag tycker är underbar. Jag avskydde att man förr bara skulle gilla en viss grej. Jag tycker att man ska kunna gilla Metallica och Miles Davis, inte antingen eller.

– Jag älskar att kolla in ungas spellistor. Förr hade man aldrig hittat en tioåring som blandar death metal, hardcore-rap, R&B och pop. Musik handlar inte om att nischa utan att bredda och gilla så mycket som möjligt.

Redo bli pappa

Levine försöker göra just det. Han har varit med och skrivit låten ”Go now” till filmen ”Sing street”. Den kretsar kring en 14-åring i 1980-talets Irland som startar ett band för att imponera på en flicka han förälskat sig i.

– När de här killarna klädde sig som sina hjältar och började skriva låtar var det som att ta en irländsk spegel av min barndom.

I dag är han långt mer etablerad än han någonsin kunde drömma om och ska bli pappa. Hustrun, den namibiska fotomodellen Behati Prinsloo, väntar parets första barn.

– Jag är så glad. Bebisen kan inte komma fort nog. Det känns som om det är det vi är skapta för. Jag har alltid velat bli pappa. Jag är helt redo.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln