Nu styr vännen över Joni Mitchells liv

Publicerad:

MUSIK

Stjärnan kan snart få lämna sjukhuset

1 av 4 | Foto: AP
Joni Mitchell vinkar till publiken under jubileumskonserten när sångerskan fyllde 70.

Hon var varit på sjukhus i över två månader.

Men nu kan Joni Mitchell snart få komma hem.

Samtidigt är nu hennes vän Leslie Morris ansvarig för alla sjukvårdsbeslut, skriver Hollywood Reporter.

Det var under måndagen som advokaten Alan Watenmaker berättade för domaren att Joni Mitchell, 71, snart kan få lämna sjukhuset.

Samtidigt uppmanade han domaren att placera artistens vän sedan 40 år tillbaka, Leslie Morris, som ansvarig för Mitchells alla sjukvårdsbeslut. Något som sedan beslutades under förhöret.  Morris kommer nu att kunna samråda med läkare och fatta beslut kring Mitchells behandling och livsstil när hon lämnar sjukhuset i Los Angeles. Rebecca Tyne, advokaten som representerade  Mitchell, höll med om beslutet att låta Morris ha ansvaret.

– Jag tycker att det är väldigt nödvändigt, säger hon.

Oklara hälsoproblem

Som tidigare rapporterat fördes sångerskan akut till sjukhus den 31 mars efter att ha hittats medvetslös i sitt hem i Los Angeles mitt i natten. Hon har sedan dess vårdats på sjukhuset av oklara skäl. Under måndagen framkom ingen ytterligare information om hennes hälsotillstånd. Den åttafaldigt Grammybelönade sångerskan har kämpat med hälsoproblem under det senaste årtiondet. I en självbiografi från 2014 berättar Mitchell att hon uthärdat många svåra år till följd av den sällsynta Morgellons sjukdom som leder till vanföreställningar.

Förra veckan rapporterades det om att  Mitchell hamnat i koma, något som förnekades av hennes representanter.

Morris kommer inte att ha någon kontroll över Mitchells pengar.

Publicerad: