Fansen sörjer Lemmy Kilmister

avLinn Elmervik

”Sov gott, tack för all grym musik!”

1 av 23

Lemmy Kilmister blev 70 år gammal.

Nu sörjs Motörhead-sångaren av trogna fans över hela världen.

– En legendar har gått i graven. En sorgsen dag i världshistorien, skriver Nöjesbladets läsare Pelle.

I måndags dog frontfiguren och sångaren i rockbandet Motörhead Ian ”Lemmy” Kilmister. Det var cancern som tog hans liv.

”Vi kan inte uttrycka vår chock och sorg, det finns inte ord”, skrev bandet på sin Facebooksida. IPå tisdagsmorgonen har inlägget delats nästan 250 000 gånger.

Under natten har hyllningarna strömmat in från stjärnor som Ozzy Osbourne, Nikki Sixx, Billy Idol och Gene Simmons.

Även Motörheads fans sörjer rockikonens för tidiga bortgång. I Nöjesbladets  chatt uttrycker läsare sina känslor över nyheten om Lemmy Kilmisters död.

”Vila i frid”

– Träffade Lemmy på Getaway Rock för några år sen, spelningen o den pratstunden är något jag aldrig glömmer. Vila i frid. Born to raise hell, skriver Nicklas.

– En legend har somnat. En figur och sångare som många växte upp med under 70/80 talet. Man blir ledsen i ögat när det första man läser i dag är detta. Hälsa Curt, Elvis och Co. Never forgotten. R I P, skriver Glenn.

De får medhåll av signaturen Vic.

– För en som mig som lever för hårdrock är detta otroligt hjärtskärande. Satt och funderade häromdagen vilket brutalt dåligt år detta varit, och självklart skulle det sluta med en riktig smäll, skriver hen.

”Satt och pratade”

Många delar med sig av glada minnen från sina möten med legendaren, som verkar ha tagit väl hand om sina fans.

– Du skrev under barnotan på Sas Radisson för mig 00. Vi var själva och satt och pratade..en hel del whisky/cola någon timme. Du i vit kostym...glömmer aldrig, skriver Henke.

– King of rock and roll RIP. Sveriges riksradio försökte spela in en konsert i Växjö men Motörhead spelade för högt. Tror det var 86. Det var ett jäkla ös, han spelade så säkringar gick. Glad att mina två äldsta grabbar och jag fick uppleva honom i Göteborg för två veckor sedan, skriver Pierre.

”Se till att värma upp helvetet”

Flera avslutar sina hyllningar med kärleksfulla hälsningar till sin idol.

– Inte ens djälvulen själv kunde slå cancern. Lemmy, se nu till att värma upp helvetet i en rejäl förfest så kommer vi andra efter! skriver en läsare i chatten.

– Sov gott Lemmy, tack för all grym musik! skriver signaturen Killed by death.

ARTIKELN HANDLAR OM