”Jag ville ha tantsväng”

avJohanna Fredriksson

Därför gör Laakso-Markus solokarriär

Foto: Foto: MAGNUS SANDBERG
Tar en paus Markus Krunegård har tagit time-out från succébandet Laakso. ”Det känns inte som prio ett just nu,” säger han.

Efter fem år i gruppen Laakso gör Markus Krunegård, 29, nu succé som soloartist.

Och bandet tar en välbehövlig paus.

– Vi är ganska trötta på varandra, säger Markus.

Första singeln till nya skivan heter ”Jag är en vampyr”.

2007 var ett späckat år för Markus Krunegård. Med Laakso släppte han skivan ”Mother, Am I Good Looking” och gjorde därefter närmare 70 spelningar – på ett halvår.

Samtidigt lyckades han göra nysläppta albumet ”Markusevangeliet”. En platta som har fått recensenter över hela Sverige att gå upp i brygga av förtjusning.

– Det är roligt att folk gillar den men det var mycket tvivel bakom skivan. Det stora jobbet har varit att våga göra den och att våga skriva klart låtarna, säger Markus Krunegård.

”Jätteskönt”

Men soloprojektet har inte hela tiden varit ämnat för bara Markus.

– De andra i bandet ville inte göra det här, vilket ju var ganska praktiskt eftersom vi var och fortfarande är ganska trötta på varandra. Man känner varandra för bra, det är jätteskönt att ha en paus ifrån varandra. Laakso känns inte som prio ett just nu.

På nya skivan har Markus lämnat engelskan och börjat skriva på svenska. Ett beslut som har fått kritikerna att associera till både Håkan Hellström och Jakob Hellman.

– Jag ville att det skulle var svängigt. Laakso kan inte spela svängig musik, det blir väldigt rakt. Jag ville ha lite mer tantsväng.