Denise Lopez sparkad – är ”för tjock”

Av: Eva Lindewall

Publicerad:
Uppdaterad:

Vägde 4 kilo för mycket enligt det kinesiska företaget: ”Jag är skitförbannad”

1 av 11

En spelning räckte, sedan sa storbolaget i Kina nej.

Denise Lopez fick inte göra färdigt de andra inbokade spelningarna.

Anledningen? Hon var för tjock.

– Nu vill jag ha en ursäkt till alla kvinnor där ute, säger hon till Nöjesbladet.

Denise Lopez, 40, var inbokad som en av artisterna på en turné i Kina. Den 15 september spelade hon inför 3 000 personer, men efter det började kaoset.

Toco International, det företag som bokat in henne, valde att efter bara en spelning att bryta avtalet med den svenska sångerskan. Anledningen var att de ansåg att hon var för tjock.

– Det är fruktansvärt, jag har aldrig varit med om något liknande. Jag har inget behov att vara 40 år gammal och sälja mig på det sättet de verkade vilja, säger hon till Nöjesbladet.

Twitter uttryckte hon också sin avsky.

– Jag hann göra ett jobb av fem i Kina. Sen avbokade Hennessy fyra resterande för att jag vägde 4 kg för mycket. HUR SJUKT ÄR INTE DET!?

Ville godkänna kläderna i förväg

Det handlar enligt Denise Lopez om ca 65 000 kronor, eller 10 000 amerikanska dollar, i utebliven ersättning.

Redan innan Denise reste ner till Kina för den första spelningen anade hon att något inte stod rätt till. Toco International krävde att i förväg få godkänna alla hennes scenkläder, något hon aldrig varit med om innan.

– Mina kläder godkändes och ändå fick jag nobben pga jag inte är size 34 eller size 0. Storlek 36 dög inte, säger hon.

Företaget ville också se hennes musikvideor för att avgöra vilka låtar hon skulle spela under turnén. Några av videorna och bilderna var över sjutton år gamla, vilket Denise hade informerat Toco om.

– Kunden blev besviken för att jag inte såg ut som på vissa bilder och som i vissa videor. Jag blev skitförbannad, vad är det för förvrängd värld vi lever i? säger hon till Nöjesbladet.

”Vi duger ju inte som vi är”

Artisten, som ifjol blev mamma för första gången, är nu stark kritisk till utseendefixeringen i branschen.

– Jag hade fått acceptera det om det stod som ett villkor i mitt kontrakt, men det gjorde det inte, säger hon till Nöjesbladet.

– Jag är stolt över min kropp och har fött ett barn. Jag åkte inte dit för ett modelluppdrag utan för att sjunga. Ingenstans i mitt avtal står det att jag måste va size 0, twittrar hon.

Denise har kontaktat en advokat och kommer att gå vidare med ärendet. Hon kräver ersättning för de uteblivna spelningarna, men framför allt en ursäkt för hur hon blivit behandlad.

– Jag vill ha en offentlig ursäkt och en ursäkt till alla kvinnor i hela världen, helt klart duger vi ju inte som vi är, enligt dem.

Denise Lopez slog igenom slog igenom i mitten av 1990-talet under artistnamnet DeDe. Hon har rönt stora framgångar i öst och är idag också verksam som dj.

Så skrev Toco International i sitt mail till Denise Lopez

”Regards to the Halo show I was only advised that you were out of physical condition to perform well and did not look the same as in the videos or pics used to convince the clients to secure your services. The show producers were most disappointed in this regard”.

Publicerad: