Liverecensioner

Har bandet någonsin varit bättre?

Av: 

Markus Larsson

MUSIK

Dubbelalbumet "Communion" flög över huvudet på de flesta när det släpptes 2008.

Kanske är det därför som bandet, efter gårdagens avslappnade föreställning, redan från början uppträder med en riffintensitet som får nackhåren att resa sig. Medlemmarna verkar vilja visa alla som tvivlade vad de har missat.

Det är första gången under veckans konsertserie som TSOOL spelar en av sina skivor rakt av, från början till slut*. "Communion" är 24 spår långt. Därför slutar inte spelningen förrän efter 3 timmar och 35 minuter.

Gruppen förstärks av jazzprofilerna Goran Kajfes och Jonas Kullhammar på blås. Och det finns all anledning att upptäcka eller återupptäcka låtar som "Lost prophets in vain" och rallarsvingen "Saturation wanderers".

Andra stunder är som ett besök i replokalen när gruppen testar en låt för första gången, vilket visserligen känns som halva poängen med avskedskonserterna. Mitt i covern "Fly" skakar Ebbot Lundberg på huvudet och ropar: "Nej, nej, nej, börja om, man får inte skända en Nick Drake-låt så här!"

Men avslutningen... har bandet någonsin varit bättre? Versionerna av "Instant repeater '99" och "Sister surround" blåser ut fönstren. Och i kaotiska "Mantra slider" tumlar Ebbot runt nere i publiken och vrålar omkull sig själv.

En kväll kvar nu, bara en kväll kvar. Nu jävlar...

*Nåja. De byter plats på "Second life replay" i första setet.

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Liverecensioner