Han har gjort hemlig låt till fotbolls-VM – med spelarnas barn

avAmanda Skagerström Lindau

MUSIK

Artisten Pidde P har skrivit en speciell VM-låt riktad till landslaget – i hemlighet.

Överraskningen till spelarna är att deras barn är med och sjunger.

– Att låten sätter sig i deras hjärtan är det man hoppas mest, säger han.

Artisten Pidde P, eller Petter Hedwall, 36, som han egentligen heter, gick på fotbollsgymnasium i tonåren. Senare bytte han sina egna fotbollsdrömmar mot en musikkarriär – men sporten har fortsatt ligga honom varmt om hjärtat.

När han i vintras såg det svenska fotbollslandslaget slå Italien och ta sig vidare till VM kände han direkt att han ville ge dem något speciellt tillbaka.

– Jag ville göra en VM-låt som betydde något extra för spelarna också.

Eftersom spelarna är i väg mycket från sina familjer under fotbollsäsongerna ville han göra något som fick dem att känna sig hemma.

Då föddes idén till låten ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva” – en låt där alla landslagsbarn är med och hejar på sina pappor.

– Att få höra sitt barns röst i en låt måste betyda något alldeles extra, säger Pidde P, som själv är pappa till tre barn.

”Viktigt att ingen var utanför”

Pidde P hörde av sig till flera av spelares respektive, bland annat Guidetti, Granqvist, Berg, Toivonen, Larsson och Lustig. Alla visade sig vara positiva till idén och så sattes bollen i rullning.

De mammor som Pidde P hade tagit kontakt med började spela in barnens hälsningar till sina pappor i slutet av förra året.

Det visade sig snabbt att fler och fler ville vara med i låten och i början av mars hade Pidde P fått ljudinspelningar från alla landslagsbarn.

– Mammorna hade ju ingen aning om vem jag var så det var lite svårt att få med allas barn. Det var viktigt att ingen var utanför.

”En utmaning att hålla det hemligt”

Hela inspelningen har skett i hemlighet. Det är bara mammorna och barnen som känt till att låten görs och det har varit av största vikt att ingen avslöjar något för en spelare.

– Det har varit en utmaning att hålla det hemligt, men vi har haft en väldigt bra dialog hela tiden och jag litar på mammorna och hoppas att de litar på mig.

1 av 3
Ur videon till ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva”.

Barnen fick bestämma

För Pidde P var det viktigt att barnen själva fick bestämma vad de ville hälsa till sina pappor.

– De får säga det de tycker från sitt hjärta. Vi ville att alltifrån ”jag älskar dig” till ”heja” kom naturligt.

Låten inleds med att ett barn ropar ”nu skickar vi våra grymma pappor till Moskva”, sedan tar en kör av yngre barn vid och sjunger ”heja pappa, heja pappa”.

Det är Pidde P själv som sjunger versen, men hans röst blandas med barn som säger alltifrån ”ta bollen” till ”jag älskar dig pappa”. I refrängen är det barnen som tar vid igen.

– Det charmigaste är att få höra barnens kärlekshälsningar och hejarop, säger Pidde P.

Hoppas låten sätter sig i hjärtat

– Man hoppas ju att den kan fungera som pepp när de åker iväg till Ryssland. Men att låten sätter sig i deras hjärtan är det man hoppas mest.

Mammorna ska få höra den färdiga låten innan papporna, som ska bli överraskade under en landslagssamling.

– Det är spänt. Jag kommer att säga att jag och era barn hoppas att ni kommer att älska det här.

Redan på onsdagskvällen presenterades låten ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva” för spelarna, i samband med att den släpptes på Spotify. I ett klipp som fotbollsförbundet lagt ut på svenska herrlandslagets Instagramkonto ser Andreas Granqvist, Sebastian Larsson, Gustav Svensson och Mikael Lustig roade ut av låten. Markus Berg verkar berörd och ser ut att torka bort ett par tårar.

Här är landslagsspelarna som är pappor till barnen i låten:

 • John Guidetti

 • Marcus Berg

 • Andreas Granqvist

 • Kristoffer Nordfeldt

 • Sebastian Larsson

 • Mikael Lustig

 • Robin Olsen

 • Gustav Svensson

 • Jimmy Durmaz

 • Ola Toivonen

 • Jakob Johansson

Här är de mest streamade låtarna på Spotify 00:60
ARTIKELN HANDLAR OM