Musik

”Det blev slagsmål med Paris Hilton”

Av: 

Emily Asserbäck

MUSIK

Swedish House Mafia frotterar sig med världskändisar – och har ett samarbete med Kanye West på gång

De hyllas av megakändisar som P Diddy och Dr Dre.

Men i Sverige vet få vilka Swedish House Mafia är.

– Kanye West satt i min studio i Stockholm för två veckor sedan, säger Sebastian Ingrosso, 26.

Det är måndag morgon. Det är svinkallt och en av Sveriges främsta dj:s försöker förgäves lösa ut sin bil från Arlanda flygplats. Sebastian Ingrosso, 26, har spelat i Holland och glömt plånboken på sitt hotellrum. Några timmar senare ska han gå på planet igen för en spelning i Australien.

– Det var ingen bra morgon, men spelningen i Holland var bra som fan, säger han med trött röst.

De senaste åren har dj-trion som går under namnet Swedish House Mafia gjort sig ett namn utanför Sveriges gränser. Hela världens kändiselit festar loss till de svenska dj:erna och producenterna Steve Angello, 27, Axwell, 32, och Sebastian Ingrosso på de hetaste klubbarna runtom i världen.

”En jävla karusell”

– Paris Hilton kom fram i Miami och skulle välja musik. Det blev en jävla karusell. Det blev slagsmål mellan Paris Hilton, hennes kille och Steve Angello. Men det var pinsamt från deras sida, säger Sebastian Ingrosso.

Den 26-årige dj:n har inte spelat hemma i Sverige på ett bra tag utan varit upptagen med att spela i USA, Australien och Sydamerika. På somrarna har han och kompanjonerna i Swedish House Mafia en stående kväll i veckan då de spelar på den klassiska klubben Pacha på Ibiza.

– Gary Dourdan från ”CSI: Las Vegas” brukar festa med oss, James Blunt kommer förbi våra kvällar på Pacha och hänger i dj-båset och partar fett. Vi har haft massa prinsar från mellanöstern och P Diddy har tagit mikrofonen och rappat lite, säger han.

Vad tjänar du på en spelning?

– Det vill jag inte säga, jag gillar inte att prata om det. Jag tjänar tillräckligt om man säger så.

Enligt uppgifter till Nöjes-

bladet tjänade kollegan Steve Angello runt 1,4 miljoner kronor på en spelning i Las Vegas.

Superstjärna på besök

Förutom att resa världen runt och spela jobbar Sebastian Ingrosso också som producent. När Kanye West var på besök i Stockholm för några veckor sedan fick han chansen att spela upp lite nytt material för den amerikanske superstjärnan.

– Vi åkte till min studio och jag spelade upp en massa tracks och han blev intresserad. Han ska göra en ny platta nästa år och förhoppningsvis blir det något samarbete, säger Sebastian Ingrosso.

Just nu pågår en talangjakt för dj:s på nätet. Första priset är en biljett till Miami där ett skivkontrakt och en egen spelning väntar på Winter music conference, som är dansmusikens Grammy-gala. För att vinna Next generation dj måste man göra den bästa mixen och marknadsföra sig på bästa sätt.

– Det är a och o. Man måste ut och hålla på, annars händer det ingenting, säger Sebastian Ingrosso.

Det här är Sebastian

Namn: Sebastian Ingrosso. Ålder: 26. Familj: Flickvän och hunden Gangster. Sebastian är brorson till Emilio Ingrosso och Nicola Perrelli. Bor: Stockholm. Yrke: Dj och producent. Inkomst: 626 100 kr (2009).

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert: