Musik

”Lite tjatigt, Bruce”

Av: 

Martin Söderström

MUSIK

Nöjesbladets Per Bjurman på plats i San José

I natt begick Springsteen turnépremiär i San José.

Aftonbladets Per Bjurman var såklart på plats.

Hans omdöme?

Ambivalent.

– Det fanns ingen riktig ny giv, säger han.

Bruce Springsteen vid turnépremiären i San José.

Foto: AP

Knappt hann turnébussen stanna förrän det var dags för en ny vända. I natt svensk tid begick Bruce Springsteen turnépremiär i San José. Nöjesbladet fick en kommentar från Per Bjurman, direkt efter avslutad konsert.

– Det känns lite mer som en fortsättning från förra turnén snarare än en helt ny. Visst, det är nya låtar och sådär, men det saknas en ny tanke, en ny giv, säger han.

Samtidigt kan en fördel med att ge sig ut på vägarna igen så snabbt vara att bandet fortfarande är tätt samspelt, något som märktes i San José, enligt Per Bjurman.

– Materialet sitter ju som gjutet, förutom några av de nya som de slarvar sig igenom. Och så känns det som att det finns en stor utvecklingspotential i den här showen. Det brukar ju vara så. De håller sig till en mall i början, och sedan kan det spåra ur åt precis vilket håll som helst, säger Per Bjurman.

Vilka var höjdpunkterna?

– Bortsett från de vanliga showstopper-numren som ”Badlands” och ”Born to run” så var ”Out in the street” en riktig feel good-höjdpunkt. Sedan körde han ett helt sjok med suggestiva ballader som ”The wrestler” och ”The ghost of Tom Joad” i mitten av showen, som en sorts kommentar till de bistra tider vi lever i. Det var såklart fantastiskt.

Och vad fanns att anmärka på?

– Förutom det redan nämnda, att det är en ny turné fast kanske utan ny tanke, så blev det måhända en smula tjatigt. Hur många gånger kan man stå där och tycka att ”Badlands” låter fantastisk? Ja, du hör. Jag är ambivalent. Men samtidigt – det är ju Springsteen vi talar om här. Bandet drar igång "Tenth Avenue freeze-out” och då står man ändå där och flinar lyckligt som en fåne.

Per Bjurmans recension av Springsteens turnépremiär finns att läsa i Aftonbladet i morgon, fredag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarshop hos Gina Tricot! Klicka hem årets hetaste trender här.

Gina Tricot

Publisert: