Musik

”I verkligheten har jag hår ner till röven”

Av: 

Johan Edling

MUSIK

Läs chattet med Hammerfalls Joacim Cans här!

Joacim Cans.

Joacim Cans.

Joacim Cans i Hammerfall säger: Nu är jag online och hoppas att allt fungerar som det ska!
Johanna säger: Hej Joacim! Vad är ditt största intresse förutom musik? MVH Jojo
Joacim Cans i Hammerfall säger: Utan tvekan är det matlagning och till viss del film.
Pengabrorsan säger: Hej! Går verkligen rocklivet att kombinera med familjelivet?
Joacim Cans i Hammerfall säger: Så här långt har det fungerat...ganska bra :-) Lite svårt att "landa" efter en turné ibland. Skönt att kunna ta del av båda världarna.
Danne säger: Tjena Jocke, i vilket land har den bästa och högljudaste publiken?
Joacim Cans i Hammerfall säger: Hej Danne. Bra fråga. Det beror lite på vilken storlek det är på spelningen. I Sydamrika kan det ibland kännas som 10.000 personer trots att det är 1/4 i publiken. Sydeuropéer och Sydamrikaner är faktiskt mest högljudda.
Nicklas säger: Är du nöjd med det nya albumet No Sacrifice, No Victory. Hur går det för Pontus ?
Joacim Cans i Hammerfall säger: Väldigt näjd med nya skivan. Den har en attityd och spelglädje som inte funnits på ett bra tag. Pontus är redan "en i gänget" och det har inneburit ett lyft att få med både honom och Fredrik.
erik säger: hur kom du på texten i låten "at the end of rainbow"?
Joacim Cans i Hammerfall säger: Hej Erik! Hmm...det var över 10 år sedan den låten skrevs. Tror jag satt på ett tåg mellan Göteborg och Stockholm när idén till texten kläcktes.
Keith Richards säger: Yo! Världens bästa rockriff är i ditt tycke vilket då?
Joacim Cans i Hammerfall säger: Hej Keith! Omöjligt att svara på. Det har skrivits oändligt många bra riff som sparkar "Smoke on the water" därbak! :-) Jag säger Eternal Dark!
Nik säger: When are the next gig in sweden?
Joacim Cans i Hammerfall säger: Hi Nik, Next show is in Göteborg on March 27 followed by Stockholm on March 29.
TripleX säger: Tja! Din favoritfilm, alla kategorier?
Joacim Cans i Hammerfall säger: Evil Dead & Army of Darkness måste vara det bästa som gjorts. Sedan har vi en bubblare i den spanska rullen Barnhemmet och den Irlänska Once.
Ronny65 säger: hej Jocke, kommer ni att spela knights of the 21 century på kommande turneen?
Joacim Cans i Hammerfall säger: Hurvida vi kommer att spela den eller inte kan jag tyvärr inte svara på. Den är lite lång och då ryker 3-4 andra låtar för att göra plats för Knights.
Sandra säger: Hej Joacim, nu har ju Melodifestivalen dragit igång, skulle du kunna tänka dig att vara med i Melodifestivalen något år? Skulle du i så fall vilja att de var med Hammerfall eller att det bara var du? Kram Sandra
Joacim Cans i Hammerfall säger: Hej Sandra. Vi har blivit tillfrågade vid flera tillfällen men alltid tacka nej. Känns inte som ett forum som skulle kunna gynna oss i nuläget. Om vi fick möjlighet att ställa upp med en egen låt kanske vi skulle kunna ta en funderare till. Att framföra någon annans låt är inget för oss. Då blir det inte HAMMERFALL!!!
nisse säger: Har du så långt hår i verkligheten? Hur vårdar du det?
Joacim Cans i Hammerfall säger: I verkligheten har jag hår ner till röven :-) Nejdå, använd bra produkter till ditt hår så håller det längre. Dagen då vikarna blir för stora tar jag fram trimmern!
Mutt Lange säger: Hej Joacim! Vem tycker du är Sveriges bästa gitarrist om du inte får nämna dina egna? Jag håller Rob Marcello högst. Lycka till med allt!
Joacim Cans i Hammerfall säger: Hej Mutt. Jag är stort fan av Yngwie och trots att hans storhetstid är förbi måste jag lägga min röst på honom. Han har inspirerat en hel generations av gitarrister.
Mackin säger: tjaa, vilken av Hamerfalls låtar tycker du är minst bra respektive bäst ? ;D mvh Mackin
Joacim Cans i Hammerfall säger: Ragne Wahlqwist
Mackin säger: tjaa, vilken av Hamerfalls låtar tycker du är minst bra respektive bäst ? ;D mvh Mackin
Joacim Cans i Hammerfall säger: Omöjligt att rangordna dem. Vissa låtar har blivit livefavoriter, medans andra fungerar bättre på platta. En av mina absoluta favoriter på nya skivan är "Hallowed be my Name".
sekhma säger: Tja vad hände med sidoprojektet cans(hette det va)? och hur går det med kören från körslaget?
Joacim Cans i Hammerfall säger: Min sk solokarriär lades på is för ett par år sedan på grund av tidsbrist och Körslaget. Vi får se om jag orkar dra igång det igen. Har en hel del bra låtar i byrålådan. Kören lever och frodas. Medelvikten har ökat något :-) Vi kommer endast att göra exklusiva framträdanden under 2009.
mike säger: hej, vilken microfon passar dig bäst i studiosammanhang? mvh Mike
Joacim Cans i Hammerfall säger: Hej Mike- En av mina favorit mikrofoner är Brauner Valvet. Senaste plattan använde vi en...fan, det har jag glömt. Neumann kanske det var.
ante säger: Vad gillar du Sveriges "nya" hårdrockskungar H.E.A.T ?
Joacim Cans i Hammerfall säger: Ska bli kul att höra deras egna material. Skön attityd och energi. Eftersom vi har en medelålder i HammerFall på 39,7 orkar vi inte hänge med i deras röj-tempo ;-)
säger: Hej , Vilken musik lyssnar du själv på?
Joacim Cans i Hammerfall säger: Jag lyssnar mestaldels på 80-talsmetal. RIOT, DEMON, QUEENSRYCHE samt en del modernare såsom DISTURBED och SYSTEM OF A DOWN. Även Cornelis gillas starkt.
Frida säger: Hej hårding. :) Vad vill du göra om du en dag inte kan försörja dig som musiker?
Joacim Cans i Hammerfall säger: Hej Frida. Då tänker jag utbilda mig till kock och öppna en egen lite restaurang.
Johanna30 säger: Hej. Är du hårdrockare eller är du blöjrockare? ;)
Joacim Cans i Hammerfall säger: Hej Johanna. Du är vinnare till dagens dummaste fråga!
niclas säger: Hej jocke! Får väl gratulera till nya plattan! Min fråga är hur känner du inför spelningen på Sweden Rock i sommar. Kommer det bli nåt speciellt från eran sida! Och hoppas på en hälsning till Göteborg :D
Joacim Cans i Hammerfall säger: Hej Niclas. Vi tänker göra något unikt i år. Under turnén presenterar vi en show och till sommaren åker vi ut med en ny uppdaterad variant.
Moderator säger: Nu kommer den sista frågan.
Sandra säger: Hej Jocke kommer du att köra något lopp i Vasaloppsveckan ?
Joacim Cans i Hammerfall säger: Det blir nog ett Vasalopp i öldrickande på min födelsedag. Min kropp är inte längre i form för fysisk aktivitet! :-)
Moderator säger: Tack till Joacim och till alla som chattade!
Joacim Cans i Hammerfall säger: Tack ska ni ha!!!

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert: