Publiksuccé för metalmaraton

Publicerad 2011-07-04

56 000 såg dem på plats. Mer än halvmiljonen såg dem på tv.

När ”The Big Four” intog Ullevi var publiktillströmningen lika total som de fyra bandens dominans på metalscenen.

Inbitna metalfans bokade tidigt biljetter till årets största hårdrockshändelse – "The Big Fours" helkväll på Ullevi i söndags. Närmare 56 000 personer såg Anthrax, Megadeth, Slayer och Metallicas spelningar på plats i Göteborg.

Betydligt fler såg konserterna på tv.

Stor tittarsuccé

SVT:s maratonsändning blev en stor publikframgång. Den första delen, med direktsända spelningar av Anthrax, Megadeth och Slayer i SVT2, sågs av 298 000 personer.

Till Metallica-giget i SVT1 fördubblades siffran – 597 000 personer bänkade sig för att se och höra metalgiganterna avsluta kvällen.

SVT Nöjes programbeställare Martin Österdahl är mer än nöjd.

”Ger mersmak”

– Det är en jättebra siffra, jag är väldigt glad för det! Jag såg hela sändningen och tyckte det var skitbra. Vi har fått ovanligt mycket mejl från tittare som vanligtvis inte ser så mycket på SVT, och från ensamstående föräldrar som inte har råd att köpa biljetter till sådana här evenemang, säger Österdahl.

Responsen ger onekligen mersmak för den här typen av livesatsningar, menar han.

– Men det hade det gjort även om tittarsiffrorna inte varit så starka. Det är en jävligt skön public service-grej att kunna göra, och vi tittar på att kunna göra liknande saker flera gånger, säger Martin Österdahl.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln