Zayn Malik lämnar One Direction efter fem år

MUSIK

Vill leva ett vanligt liv

1 av 7

En sorgens dag för alla One Direction-fans.

Nu är det klart att Zayn Malik lämnar pojkbandet, uppger bandet på sin Facebooksida.

”Efter fem år känner jag att det nu är rätt tid för mig att lämna bandet”, säger Zayn Malik.

Zayn Malik, 22, har valt att lämna det världsberömda pojkbandet One Direction.

I ett uttalande på bandets officiella Facebooksida säger stjärnan att han självmant valt att hoppa av - och ber nu om ursäkt till fansen.

”Mitt liv med One Direction har varit mer än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Men efter fem år känner jag att det nu är rätt tid för mig att lämna bandet. Jag skulle vilja be om ursäkt till fansen om jag har gjort någon besviken, men jag måste göra det som känns rätt”·

Vill leva ett vanligt liv

Anledningen är att han vill leva som en vanlig 22-åring.

”Jag lämnar för att jag vill vara en normal 22-åring som kan slappna av och ha lite privattid utanför rampljuset. Jag vet att jag har fyra vänner för livet i Louis, Liam, Harry och Niall. Jag vet att de kommer att fortsätta att vara det bästa bandet i världen”.

Bandet, som nu består av de fyra kvarstående medlemmarna Niall Horan, Harry Styles, Liam Payne och Louis Tomlinson, kommer att fortsätta med inspelningen av sitt femte album utan Malik och de kommer också att genomföra de konserter som återstår av deras världsturné.

Bandet respekterar beslutet

One Direction säger i samma uttalande att det är sorgligt att se Zayn gå.

”Men vi respekterar helt hans beslut och ger honom all kärlek i framtiden. De senaste fem åren har varit bortom fantastiska. Vi har gått igenom så mycket tillsammans, så vi kommer alltid att vara vänner”.

Cowell: ”Verkligen ledsen”

Simon Cowell, som var hjärnan bakom sammansättningen av pojkbandet när de gjorde audition som soloartister i brittiska ”X factor” 2010, tackar Zayn Malik för hans engagemang i gruppen.

”Jag skulle vilja säga tack till Zayn för allt han har gjort för One Direction. Eftersom jag först träffade Zayn 2010 har jag blivit mycket, mycket förtjust - och oerhört stolt - över honom. Jag har sett honom växa och jag är verkligen ledsen att se honom lämna”.

Men Cowell ger också ett litet glädjebesked till fansen mitt i sorgen.

”Vad gäller One Direction kan fansen vara säker på att Niall, Liam, Harry och Louis är enormt exalterade över bandets framtid”.

Fansen i sorg

Fansen har i nuläget svårt att ta in det faktum att Zayn Malik inte längre är en del av One Direction. Bandets sociala medier-konton stormas just nu av mycket upprörda fans.

”Ni kan inte göra så här mot oss, jag gråter ihjäl mig”, ”Om det här är ett äckligt skämt så har det gått alldeles för långt” och ”Nej, snälla sluta inte Zayn vi klarar inte av det”, lyder majoriteten av kommentarerna.

Efter att oroväckande hashtaggar trendat på Twitter har nu flera välgörenhetsföreningar för de med psykisk ohälsa uppmanat fansen att söka råd och stöd om de mår dåligt över nyheten.

Den brittiska popgruppen är en av världens mest populära musikakter och har gjort succé med låtar som ”What makes you beautiful”, Steal my girl” och ”Story of my life”.

Stekheta nöjesnyheter – Följ Nöjesbladet på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM