Silvana Imam

Silvana Imam coachar nästa nya stjärnskott

Av: 

Linn Elmervik

MUSIK

En av Sveriges tyngsta rappare ska vara med och leda Aftonbladet TV:s hiphopsatsning ”Nästa nivå”

I sina låttexter behandlar hon rasism, feminism och homofobi.

Hyllade rapparen Silvana Imam vill bryta normer med sin musik – nu är hon en av coacherna i Aftonbladet TV:s hiphop­satsning ”Nästa nivå”.

– Jag behöver vara den rösten jag själv hade behövt när jag var 15, säger hon.

INTAR NÄSTA NIVÅ Silvana Imam har på kort tid etablerat sig som en av Sveriges mest betydelsefulla rappare, men hennes mål är framför allt att inspirera och förändra. På QX-galan (lilla bilden) där hon utsågs till Årets homo vrålade hon ut sin ilska över Sverigedemokraterna. ”Att vara artist för mig är mycket mer än att göra en låt. Det handlar om att prata om vår samtid”, säger hon. Nu är Silvana en av coacherna i Aftonbladet TV:s satsning ”Nästa nivå”.

Det har varit ett intensivt år för Silvana Imam.

I maj släpptes hennes hyllade ep ”När du ser mig - se dig” och hon har nominerats till både Grammis och P3 Guld. På kort tid har hon etablerat sig som en av Sveriges mest betydelse­fulla rappare. Men musiken är bara ett medel för Silvana.

- Att vara artist för mig är mycket mer än att göra en låt. Det handlar om att prata om vår samtid. Mitt mål är att inspirera och förändra, och ge någonting till någon som inte känner stöd från samhället, säger hon.

”Kände mig instängd”

Hon började musik­karriären med att spela in ett album på egen hand - utan något skivbolag i ryggen. På den tiden ville hon helst inte prata om sitt privatliv.

- Jag tänkte att jag inte behövde prata om till exempel min sexualitet. Men efter att jag och min manager började prata om hur jag har upplevt saker, hur instängd jag känt mig och att jag inte har fått plats i den här världen, då kände jag att jag måste ta den platsen. Jag behöver vara den rösten jag hade behövt när jag var 15.

Silvana gjorde en hel­omvändning.

I hiten ”Svär på min mamma” rappar hon om rasism, ordet hen och att krossa patriarkatet. På QX-galan i februari utsågs hon till Årets homo, och vrålade ut sin ilska över Sverigedemokraterna under tacktalet. Hon blev rösten hon själv hade velat höra som ton­åring.

”Tunga profiler”

- För mig har det varit det största, att folk skriver till mig om vad min musik betyder för dem. Det handlar inte om mig, det handlar om dem, säger hon.

Nu ska Silvana Imam hjälpa nya rap-stjärnskott i serien i Aftonbladet Booms satsning ”Nästa nivå”.

I programmet med­verkar hon som coach för rappande unga.

- Jag har erfarenhet av musikbranschen och hoppas att jag kan bidra med det. Jag vill coacha någon som har en historia att berätta, säger Silvana Imam.

Henry Chu, exekutiv producent på Aftonbladet TV, är glad över att Silvana Imam blir en av coacherna i ”Nästa nivå”.

- Den svenska hiphop-scenen har aldrig varit så spännande som nu. Därför känns det otroligt roligt att få med så tunga profiler som årets programserie bjuder på. ”Nästa nivå” är ett perfekt tillskott i vår ungdomssatsning Aftonbladet Boom och dess programutbud, säger Henry Chu.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Sveriges skönaste TV - Boom
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Silvana Imam