Stoppade av polisen

MUSIK

Festivalen i Motala ställdes in - arrangören kunde inte betala

1 av 2 | Foto: FÖRTVIVLADE "Melodifestivalen på turné" med Shirley Clamp, Bosson, Anne-Lie Rydé, Christer Björkman och Petra Nielsen skulle uppträdda på Vattenfestivalen i Motala. Men arrangören kunde inte batala vare sig artister eller ljud- och ljustekniker.

Melodifestivalsartisterna och Lambretta stod färdigsminkade bakom scenen.

Då stoppades de av polisen och hela festivalen ställdes in.

- Vi är helt förtvivlade, säger Anne-Lie Rydé.

Vattenfestivalen i Motala slutade i går kväll i fiasko. På programmet stod bland andra Lambretta och "Melodifestivalen på turné" med Shirley Clamp, Bosson, Anne-Lie Rydé, Christer Björkman och Petra Nielsen.

Försvunnit

Men arrangören hade inte några pengar att betala dem med. När ljud- och ljusteknikerna på lördagskvällen inte fick sitt förskott tog de sin utrustning och åkte därifrån. Kvar stod artisterna - utan möjlighet att uppträda.

- Polisen sa att vi inte fick gå upp på scenen eftersom arrangören försvunnit från området. Jag har jobbat i branschen i 25 år och har aldrig varit med om något liknande, säger Anne-Lie Rydé.

Spelningen i Motala skulle ha blivit den andra på melodifestivalsturnén.

- Det är bara väldigt sorgligt. Vi som hade en så bra premiär, säger Petra Nielsen.

Festivalgeneralen Thomas Moberg på bolaget Euroevent som arrangerar Motala Vattenfestival, säger till Aftonbladet att de runt 4 500 biljetter som sålts inte räckte för att det skulle gå runt.

- Jag ser det främst som väderrelaterat. Det regnade hela första dagen i torsdags, säger Thomas Moberg.

Kräva pengar

För Lambretta är det andra festivalspelningen på en vecka som ställs in - samma sak hände i Hjo vid midsommar.

- Det är för jävligt, vi hade åkt långt och såg verkligen fram emot att spela, säger Lambrettas sångerska Linda Sundblad.

EMA Telstar som bokar artisterna kommer att begära att de får betalt.

- Självklart kommer vi att kräva våra pengar. Arrangören har inte fullföljt sina åtaganden, säger Leif Henriksson, chef för EMA Telstar i Sverige.

De som köpt biljetter till festivalen kan dock inte räkna med att få några pengar tillbaka, enligt festivalgeneral Thomas Moberg.

Tobias Brandel