Musik

"Jag har lätt för att gråta"

Av: 

Joacim Forsén

MUSIK

Skivaktuelle Peter Jöback avslöjar sina innersta tankar

Nya skivan heter ”Människor som du och jag”. Då gäller det att veta vem Peter Jöback, 36, faktiskt är.

Aftonbladet gjorde ett studiebesök i sångarens huvud - och hittade slängda schlagerkläder, cigarettångest och sorgen efter en far.

Vad är det roligaste du har gjort i sommar?

- Det låter kanske löjligt men det jag är mest glad över är att jag har läst tre böcker, bland andra Stieg Larsson. Det är första gången sen jag var 15 år som jag läst en bok.

Hur många gånger har du kommit hem från studion och tänkt ”hur fan blir den här skivan egentligen”?

- Några gånger i början. Jag var nervös att inte folk skulle tycka om varandra och jag lagade jättemycket mat för att det skulle bli bra stämning i studion.

Vad är det mest pinsamma du har hemma?

- Jag gillar inredning så jag tycker inte jag har något som är pinsamt. Jag hade mina Melodifestivalkläder förut, men jag slängde faktiskt dem för ett år sen. Vi har inte så många garderober och när vi flyttade sa min kille ”en sak in, en sak ut”. Jag ångrar mig jättemycket att jag slängde dem!

Vilka Ikea-möbler äger du?

- Inga. Min favoritbutik heter Dis och jag älskar deras saker. Jag hade en kompis hemma på middag som undrade om de hade flyttat sin butik hem till mig, haha. Det var en schyst pik.

Vilka bloggar läser du?

- Jag har inte blivit så exalterad av bloggkulturen och har inte varit så mycket på nätet över huvudtaget. Jag är inne på Myspace som jag har upptäckt, det tycker jag är skitkul.

Vilken är din största last?

- Jag röker i omgångar och det skulle jag verkligen vilja sluta med.

När grät du senast?

- Oj, jag har lätt för det och kan gråta när Kajsa Bergqvist hoppar högt i höjd och sånt. Jag älskar friidrott eftersom de är så atletiska och har sån kroppskontroll.

Hur mycket pengar lägger du på kläder och skönhet per månad?

- Det varierar. När jag är ledig är jag väldigt bohemisk och skiter i allt. När jag jobbar kan det bli mycket pengar.

Pappa - oskrivet blad

Vilken är din största sorg?

- Det är fortfarande min far. Det är det nog för alla som har förlorat en förälder tidigt. Speciellt om man som jag inte riktigt hade försonats. För mig var pappa ett ganska oskrivet blad och trots att han bodde med mig tills jag var 15 så fanns ingen intimitet mellan oss, vi hade inga samtal och jag hade ingen aning om var han jobbade. Men jag har gjort en jävla research och nu känner jag bara en stor kärlek till honom.

Peter Jöback om ...

... nya skivan:

– Ambitionen först var att göra en musikfilm om människor i storstad som söker sin identitet. Alla låtar skulle vara som scener. Musikaliskt är det första gången jag blandar popen med allt ifrån chanson och schlager till dramatik och musikal.

... duetten med Annika Norlin:

– Jag ville göra en duett som inte är gjord. Så jag kom på att jag i texten skulle sno en tjejs kille, det tyckte jag blev kul. Annika köpte det totalt och jag blev skitglad att hon ville ställa upp. Jag sjunger ut och hon bidrar med sin norrländska kärvhet.

... varför just Clark Olofsson dyker upp i texten till ”Stockholm i natt”?

– Vi ville ha mycket kontraster och låten är en febrig vandring när man är på väg till nattklubben Riche. Det handlar om vad man ser och tänker på vägen dit, tankar om varför man inte tog tag i sitt liv. Som Clark Olofsson.

ANNONS

Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Få insyn i datan som bankerna bedömer dig med. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert: