Plura Jonsson

Kräftkokning bakom Pluras skada: ”Jag fick åka till sjukhus”

Av: 

Linn Elmervik

MUSIK

Ställer in spelningar efter olyckan

Eldkvarn har tvingats ställa in flera spelningar eftersom Plura skadat sin hand.

Anledningen? Han skulle koka kräftor.

– Jag fick brännskador. Klart det gör ont, säger han till Expressen.

Eldkvarns planerade spelning i Västerås på fredag ställdes in och sköts upp till slutet av november. Orsaken var att frontmannen Plura Jonsson drabbats av en ordentlig handskada, kunde Nöjesbladet rapportera.

– Han inte kan hålla i sitt instrument, därför har vi valt att flytta fram spelningen till 28 november, sa bandets manager Bengt-Robert "Kotte" Ohlsson.

”Fick brännskador”

Nu visar det sig att det är Pluras framgångsrika matlagningskarriär som ligger bakom den sargade kroppsdelen. Och det är några röda små delikatesser som ställt till det för Eldkvarn-sångaren. Han brände nämligen handen när han skulle koka kräftor och fick uppsöka läkare, skriver Expressen.

– Det var när jag kokade kräftor. Jag fick brännskador. Klart det gör ont. Jag fick åka till sjukhus, men det är ingen stor grej. Ett rutinbesök, säger han till tidningen.

Ställer in gala

Brännskadorna kommer att hålla Plura borta från musiken ett tag framöver. Hur länge är oklart, men han har bland annat tvingats ställa in sin medverkan i välgörenhetsgalan ”Hela Sverige skramlar” i Globen den 29 september.

– Det tar ett par veckor innan handen har läkt, säger han.

2011 började Plura leda matlagningsprogrammet ”Mauro & Pluras kök” tillsammans med Mauro Scocco i TV3. Sedan dess har han spelat in flera varianter av programmet i bland annat Sicilien och Istanbul.  

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Plura Jonsson