E-Types spelning – något i hästväg

MUSIK

E-Type gör en enda spelning i Sommarsverige.

På lördag avslutar han festivalen Piteå Dansar och Ler och det lär bli en spektakulär scenshow.

E-Type har sökt tillstånd för att få ha hästar på scen.

Foto: Rikard Laving
Martin "E-Type" Ericsson

Det var två år sedan E-Type var ute och spelade i landet. Och trots att han inte var aktuell för spelningar i sommar tackade han ja när Piteå hörde av sig. Arrangörerna lät Piteåborna själva bestämma vem de ville ha som avslutningsakt och enligt en enkät var E-Type den mest önskade artisten.

– Jag blev oerhört smickrad och kunde inte tacka nej. Dessutom blev mina Norrlandspelningar lite förstörda när jag var där för två år sedan eftersom jag hade lugninflammation. Nu blir det revansch.

Vill inte avslöja någonting

Enligt arrangören Anna-Karin Johansson har E-Type sökt tillstånd om att få ha pyroteknik på scenen. Och hästar.

Stämmer det?

– Det där kan jag inte förtälja. Men låt mig säga så här, låtarna ska symboliseras med olika saker och jag har ju en låt som heter ”Hold your horses”... Den som är nyfiken får ta sig dit och titta.

”Jobbar dygnet runt”

Just nu spelar E-Type in en ny skiva som ska bli klar i höst.

– Dessutom spelar jag in ett dataspel som heter ”Svea kamp”, ett vikingaspel som är baserat på en bok jag skrev för ett par år sedan. Det är 40 röster som ska spelas in och just nu jobbar vi dygnet runt för att det ska bli klart, berättar han.

Berätta om den nya plattan.

– Den blir hårdare och långt från ballader och pojkbandspop. Det är en ren danceplatta och det är verkligen på tiden. Svensk dancemusik är verkligen tråkig.

Hannah Sjöström