Dags att göra covers, Mel C

MUSIK

ÖSTERSUND

En Spice Girl i Jämtland...

Det låter roligare på papperet än det i själva verket är.

Men Mel C svarar i alla fall för en styvare insats än vad ett sömngångaraktigt All Saints gjorde på samma scen för ett år sedan.

Foto: JOHANNA PETTERSSON
SJÖNG FALSKT ”Northern star” och ”I turn to you” får betraktas som riktigt bra popsånger. Men de räcker bara till en tredjedels show... Vore jag rådgivare skulle jag redan nu föreslå en eller annan vass cover för att spetsa till föreställningen, skriver Per Bjurman om Mel C:s spelning på Storsjöyran i går kväll.

Få som var där kan – dessvärre – glömma det upphaussade All Saints icke-föreställning på fjolårets Storsjöyra.

De tyckte alldeles uppenbart att de kommit till obygden och att de på ett sådant ställe inte behövde göra så mycket mer än visa upp sig.

Jag har sällan sett något så slappt, oengagerat och trist.

En och annan befarade säkert att Spice Girls-stjärnan Mel C skulle uppträda likdant. Hon kommer ju från samma ouppnåeliga sfär.

Men i den här energiska brittiskan är det annat virke. Hon kan den sanna entertainerns regelbok och vet att man alltid ger allt för sin publik, även när man råkar hamna bortom de upplysta allfarvägarna.

Så i år får Östersund se en superstar som faktiskt månar om att ge stan en stor upplevelse.

Tyvärr har fröken Melanie inte så mycket att staga upp de intentionerna med. Den musikaliska repertoaren är begränsad, om man säger så. Där finns några präktiga hits, av vilka åtminstone ”Northern star” och ”I turn to you” får betraktas som riktigt bra popsånger. Men de räcker bara till en tredjedels show. I övrigt får hon fylla ut med sånger som känns just som utfyllnad. Svaga, skissartade historier utan udd och utan sväng.

Här behövs kort sagt nytt material – och vore jag rådgivare skulle jag redan nu föreslå en eller annan vass cover för att spetsa till föreställningen.

Jag skulle också försöka ta reda på vad som hänt med rösten. Sporty är ju känd som den enda i Spice Girls med anständig pipa, men här sjunger hon emellanåt rent falskt.

Per Bjurman