Nu tar killarna över i Friends

Tony om schlagerlåten: Vi har helt bytt koncept

1 av 2
Tar över mikrofonerna Nu kliver killarna i Friends fram i rampljuset. I schlagerbidraget "The one that you need" är det Kristian Hermansson och Tony Haglund som sjunger versen och tjejerna får bara sjunga med i refrängen. - Det är bara för att vi är så snygga, säger Kristian när Aftonbladet möter dem i Falun.
MUSIK

FALUN

Friends är tillbaka efter uppehållet.

Med nytt sound, ny skiva - och med ett knivskarpt segervapen i Melodifestivalen:

Killarna tar över mikrofonerna.

Egentligen borde de inte förändra någonting. För snart ett år sedan knockade de konkurrenterna med den ABBA-doftande schlagerhiten "Lyssna till ditt hjärta".

Bandet, med sångerskorna Kim Kärnfalk och Nina Inhammar i fokus, vann den svenska uttagningen och blev Sveriges bidrag i schlager-EM.

Gör allt tvärtom

Trots det - i år gör de allt tvärtom.

Soundet har kryddats med mer gitarrpop och tjejerna lämnar över mikrofonerna till gitarristerna Tony Haglund och Kristian Hermansson.

- Det är bara för att vi är så snygga, säger Kristian blygt.

- Nej, men vi ville göra nånting helt annorlunda jämfört med förra året. Och detta är något vi också gjort flera gånger på skiva, fortsätter han.

Sjunger i refrängen

Det innebär att Nina och Kim enbart sjunger i refrängerna. Därmed raderar de sitt gamla segerrecept, från början till slut. Och trots att succén "Lyssna till ditt hjärta" knappt tonat ut i transistorn ännu, känner de ingen prestationsångest inför årets upplaga.

- Man kan säga att vi har bytt koncept helt. Därför konkurrerar vi inte heller med vår låt från förra året. Då var det en renodlad schlager, nu är det en renodlad poplåt, säger Tony Haglund.

Låten heter "The one that you need", som med stor säkerhet kommer att hamna på gruppens nya skiva. Redan är några nya låtar inspelade.

Mer pop på nya plattan

- Plattan kommer att bli mer pop-producerad med mycket gitarrer. Vi spelar in under lite strödagar och förhoppningsvis kommer den till försommaren, säger Kristian.

Suget efter musik verkar vara tillbaka. Efter ett par riktigt slitsamma år på landets scener beslöt de sig för att ta en paus.

- När man jobbar så mycket tar energin slut och det är svårt att hinna med sin familj och sina vänner. Därför är det viktigt att stanna upp och tänka på något helt annat, säger Tony.

Efter en månad är de tillbaka i hetluften.

Och på fredag kväll säger tittarna sitt om det nya, jämlikare Friends.

Björn Solfors