"Jag får massor av friarbrev"

Men Kikki har redan den perfekta partnern

MUSIK

FALUN

Tröstdrickandet efter skilsmässan slutade med en omtalad rattfylla.

Nu är Kikki Danielsson tillbaka - starkare än någonsin.

- Men jag har inte sagt adjö till alkoholen, säger hon.

Foto: peter kjellerås
HET SINGEL Kikki Danielsson lär få ännu fler friarbrev efter lördag. Då sjunger hon i Melodifestivalen tillsammans med två gamla kompisar, Elisabeth Andreasson och Lotta Engberg.

Gårdagen kunde visserligen startat bättre hemma i Bollnäs. Soppåsarna gick sönder över köksgolvet - och hunden hade tillbringat natten med att tugga i sig de splitternya scenskorna.

"Jag är glad att det hände"

Men annars mår hon bra - för att inte säga utmärkt. De tuffa åren med skilsmässa och alkoholproblem har hon lämnat bakom sig.

- Rattfyllan blev en vändpunkt. Det låter konstigt, men jag är faktiskt glad att det hände. Det tog halva livet innan jag lärde mig att det är jag som bestämmer över mitt liv, säger hon.

Laddad schlagerdrottning

Och nu är det en laddad schlagerdrottning som kommit till Falun. Tillsammans med Lotta Engberg och Elisabeth Andreasson ska hon charma svenskarna på fredag kväll och försöka ta låten "Vem é dé du vill ha" vidare till Globen.

- Det är jätteroligt att få göra det här med sina kompisar och jag tror verkligen på låten. Vi hade som krav att det skulle vara en riktig, klassisk schlager och det är det verkligen, säger hon.

Det kan bli en fortsättning

Samarbetet har gett mersmak - de tre damerna jobbar på en fortsättning. Men vad det blir vill hon inte säga.

- Nej, det är hemligt. Men vi kommer att göra något tillsammans i sommar och höst, säger hon undvikande.

Repetitionerna är i full gång och för många av artisterna är det fest och sena nätter i baren som gäller.

Men inte för Kikki.

- Men jag har inte sagt adjö till alkoholen. Jag tar ett glas vin ibland, till en god entrecote. Men det är väldigt sällan och det är skönt att slippa suget.

Eftertraktad singel

Hennes enkelhet och jordnära sätt har gjort "bondgrebban" Kikki Danielsson till en av Sveriges mest folkkära artister. Och dessutom, en hett eftertraktad singel.

- Jag får massor av friarbrev. Visst, det är lite tomt och ibland kan jag sakna någon. Men det tar tid att läka ut en skilsmässa och hämta sig, säger hon.

Och, faktiskt. Den perfekta mannen finns redan i hennes liv - hunden Eddie.

- Honom kan man ha kopplad!

Å andra sidan är det tydligen en man som äter skor.

Björn Solfors