Kinas nya stil - vågad och kaxig

Aftonbladet fick en smygtitt på Carina Jaarneks nya scenkläder

1 av 2 | Foto: PETER KJELLERÅS
VILL BJUDA PÅ SIG SJÄLV Här är bilden som ska förvandla Carina "Kina" Jaarnek från en trygg dansbandssångerska till en het schlagerdrottning. Riktigt hur hennes klädsel kommer att se ut på fredag vill hon inte avslöja, men en sak är klart. Det blir kaxigt och sexigt. "Jag har varit för stel och haft för mycket hämningar", säger Kina.
MUSIK

FALUN

Glöm dansband och Carina Jaarnek.

Nu är det nya, kaxiga Kina som gäller.

- Jag har varit alldeles för pryd och präktig tidigare, säger hon.

Så här har ni aldrig sett henne förut.

Dansbandssångerskan Kina Jaarnek droppar blygheten och visar en helt ny sida i melodifestivalen- med mindre kläder på.

- Jag vill bjuda på mer än bara vacker sång, säger hon.

Som enda tidning har Aftonbladet fått en försmak av de vågade scenkläderna. Men hon vill ännu inte avslöja hur det till slut kommer att se ut under tävlingen på fredag.

- Jag klipper, syr och provar för fullt. Det blir väl först en timme innan uppträdandet som jag bestämt mig, säger hon och skrattar.

"Jag har varit för stel och präktig"

Med de utmanande kläderna vill Kina lämna den tidigare bilden av sig själv som pryd och präktig.

- Jag har varit för stel och haft för mycket hämningar. Nu tar jag nya steg varje dag för att bli bättre, bredare och mer vågad. Jag vill ge mer och bjuda på mig själv nu, säger hon.

Den tuffare attityden gäller också musiken. Dansbandsgunget har övergivits för en "poplåt med attityd", som hon beskriver sitt bidrag "Son of a liar". Och ser man till låtskrivaren, Marcos Ubeda, så är låten en given vinnare. Han är nämligen mannen bakom delfinalisterna Javiera och Afrodite samt den tidigare Europavinnaren "Take me to your heaven" med Charlotte Nilsson.

- Oh shit, jag hoppas inte att jag förstör hans goda statistik, säger hon med ett nervöst leende.

Ska släppa en popplatta

Hur som helst trivs hon på sin nya, musikaliska resa. Så pass mycket att en ny popinriktad platta börjat spelas in. Men när skivan släpps beror helt och hållet på utgången i Melodifestivalen.

- Så jag kommer ge järnet på scenen. Jag ska köra på tills jag ramlar ihop och behöver syrgas.

Björn Solfors