”Musiken är nästan allt”

Nu åker Geir Bratland från "Temptation Island" på Sverigeturné med sitt band

1 av 2 | Foto: LARS ROSENGREN
Inte bara dokusåpastjärna Geir Bratland från "Temptation Island" är också musiker. I går kväll inledde han en kortare Sverigeturné med industrisynth-bandet Apoptygma Berzerk. - Alla söker väl fame and fortune, men det viktigaste är att folk gillar det man gör, säger Geir till Aftonbladet. I kväll spelar bandet i Malmö, och den 30 mars kommer de till Göteborg.
MUSIK

Från otrohetssåpa till tung industrisynth.

I går inledde Geir Bratland från "Temptation Island" och bandet Apoptygma Berzerk en kort Sverigeturné.

- Jag vill visa en annan sida av mig själv, säger han.

I går lämnade gutten Geir Bratland sitt Norge, för en spelning i Stockholm.

- Jag vill visa en annan sida av mig själv och inte bara vara Geir från "Temptation Island", säger han.

Spelade i mörker

De som letat sig till spelningen på Kolingsborg i går kväll hade dock lite svårt att se dokusåpastjärnan på scenen. Bandets ljudanläggning krävde nämligen så mycket ström att strålkastarna fick stryka på foten.

- Vi hade bara en liten diaprojektor som lyste mot scenen, säger en hårdsminkad Geir.

Turnén fortsätter i morgon på Mejeriet i Lund, innan det är dags för en omfattande Europaturné. Med tydliga influenser från 80-talets Depeche Mode har de skaffat sig en växande skara entusiaster sedan starten 1994.

- Alla söker väl fame and fortune, men det viktigaste är att folk gillar det man gör. Jag älskar det här, det är äkta. Musiken är nästan allt i mitt liv. Kärleken är starkare, men det är svårt att hitta nån som det funkar med, säger han med en suck.

Tuffa veckor på ön

Om strippan Sara Unger fortfarande är flickvän får han inte avslöja. Även om han inte ångrar någonting, så medger han att det var några riktigt tuffa veckor på ön.

- Jag kände en enorm psykisk press. Det var riktigt tunga nätter när man grubblade och visste att hon var omgiven av halvnakna män. Ibland blev spriten ett sätt att sova, säger han.

I tv-rutan har han också blivit känd som en rejäl festprisse.

"Jag känner inte igen mig"

- Det var väldigt fint med paraplydrinkarna och jag borde kanske tänkt mer på kamerorna. De har fått bra stories, men kanske inte sanningen. Jag känner inte igen mig, säger han samtidigt som hans mamma ringer på mobilen och oroligt undrar varför han inte hört av sig.

I hemlandet Norge har dokusåpan ännu inte haft premiär.

Mamma kan vara lugn ett tag till.

Björn Solfors