Nu ska Alcazar erövra världen

Men här i Sverige går det trögt för Andreas Lundstedts diskogrupp

MUSIK

Topp tre i Europa.

Men bara 28:a hemma i Sverige.

- Vi har inte brytt oss om att hemmamarknaden är trög, eftersom vi har fullt upp med utlandet, tröstar sig Andreas Lundstedt i diskosuccén Alcazar.

Foto: TOMMY MARDELL
Har känt varandra länge Andreas Lundstedt är känd både som musikalartist och har tävlat i Melodifestivalen. Nu satsar han på en världskarriär tillsammans med gamla kompisarna Annikafiore och Tess i Alcazar. Vi har inte blivit ihopsatta via auditions, vi visste exakt vad vi ville, säger Andreas.

Alcazar har sålt 600 000 exemplar av debutsingeln "Crying at the discoteque". Varav 6 000 i Sverige. Ungefär.

- Nej, här har det inte gått så bra, konstaterar Annikafiore, 30 år och med hemligt efternamn, under en kort paus i hemlandet innan kosan styrs mot England.

Gick in på plats 28

- Men med nya singeln "Sexual guarantee" går det bättre, säger Andreas Lundstedt, 29-åringen som vi känner igen från ett par melodifestivaler.

Fast efter att ha gått in på plats 28 på hitlistan, vände låten. Samma singel är redan trea i Italien och tvåa i Belgien.

1998 presenterade Andreas sina två vänner Annika och Tess, 31-åriga Therese Merkel, för sin låtskrivare Alexander Bard. Alcazar, döpt efter ett spanskt slott, var ett faktum.

- Vi har känt varandra längre, så vi är inte sådan där "Popstars"-skit... Hoppsan, sa jag skit? fnissar Andreas som är frispråkig.

- Jag menar att vi inte blivit ihopsatta via auditions. Vi visste exakt vad vi ville, förtydligar han.

Göra glittrig disko med rötterna i 70-talet. Inte långt från Army Of Lovers.

Gillar Army of Lovers

- Nej, protesterar Andreas, vi är inte Army Of Lovers. Vi sjunger på riktigt, vilket de inte gör, och vi klär inte ut oss till freaks. Vi dansar och står inte bara och gungar... Oj, nu låter det som om jag dissar Army Of Lovers, men de är skithäftiga.

Alcazar, som snart släpper albumet "Casino", vill bjuda på sig själva och inte vara kreddiga, säger de.

Men gruppen tackade nej till att vara med i melodifestivalen.

På väg till Australien

Du vågade väl inte tävla mot pojkvännen?

- Jooo, det hade varit jättespännande, svarar Andreas, som är ihop med sångaren i Barbados, Magnus Carlsson, och fnittrar skämtsamt fjolligt.

- Men vi var redan uppbokade då.

Alcazar är i Australien för lansering, när finalen i melodifestivalen går.

Alcazars framgångar i Europa

Jörgen Holmstedt

ARTIKELN HANDLAR OM