Bråk om osläppt låt med Nirvana på nätet

1 av 2 | Foto: AP
Kurt Cobain.
MUSIK

Låten heter "You know you"re right" och sångaren heter Kurt Cobain.

Det outgivna materialet av den avlidna sångaren från bandet Nirvana låg i går ute på nätet.

Trots änkan Courtney Loves högljudda protester.

Det var kaos bland fans till bandet Nirvana i går när den outgivna och omtalade låten "You know you"re right" av Kurt Cobain slank ut på internet. Många hängivna till Nirvana har väntat åtta år på att låten ska komma ut.

Ett spanskt fan till gruppen hade kommit över låten och lade ut bitar av den på nätet i fredags. Många väntade i går spänt på att hela låten skulle läggas ut, men Courtney Loves advokater hotade det spanska fanet med rättsliga påföljder om han lade ut materialet i sin helhet och krävde att han skulle avlägsna alla snuttar av låten från internet.

Love vägrade släppa låten

De kvarvarande medlemmarna av Nirvana, Dave Grohl och Krist Novoselic har länge bråkat med Courtney om låten "You know you"re right". De ville ha med den på en planerad skiva i samband med att bandets "Nevermind" hade 10-årsjubileum 2001. Men Courtney vägrade.

Cobains änka Courtney Loves band Hole har själva sjungit "You know you"re right" men då med titeln "You"ve got no right". Om låten kommer att släppas på laglig väg och i sin helhet återstår att se.

"You know you"re right" ska ha spelats in i Bob Langs studio i Seattle 28-30 januari 1994.

Kurt Cobain dog 1994 av ett gevärsskott, troligtvis självförvållat.

Linda Hjertén