Shake it, Tallinn!

Afro-Dite glittrar mest i Eurovision Song Contest

1 av 2 | Foto: Lina Olsson
MUSIK

Shake it, shake it!

Yesss. Dags nu. På lördag ska Afro-Dite med discodängan "Never let it go" förvandla Tallinns Eurovisions-

schlagerarena Saku Suurhall till Saku Glaadhall. För Afro-Dite är mycket glädje. Och glitter.

- Ja, det är det vi vill förmedla. Det behövs lite glitter och glädje i tillvaron, säger Afro-Dites Blossom Tainton till Aftonbladet.

TÄVLING

"Eurovision Song Contest 2002"

Lördag

SVT 1 21.00

Mycket just nu. När Aftonbladet en tidig förmiddag träffar Kayo Shekoni, 38, Blossom Tainton, 39, och Gladys del Pilar, 34, alias Afro-Dite för plåtning och intervju har de redan varit med i SVT:s morgonsoffa. Direkt efter besöket hos Aftonbladet i Globen är det SVT-inspelning av "inför"-program som gäller. Och så är det ju plattan.

- Det är tänkt att den ska komma ut innan Tallinn. Om allt klaffar, säger Gladys.

Då brinner det i knutarna?

- Jaja. Men vi har gjort vårt. Vi har en låt kvar att lägga sång på, om inte nåt går käpprakt åt skogen med det som är gjort. Så det är slutmixning nu, säger Blossom.

Lite rörigt är det allt i Aftonbladets fotostudio. Sminkning i omgångar. Och plötsligt"

- My goodness. Vad hände?

Nackspärr. Gladys del Pilar blir stel som en pinne. Jaha. Det blir alltså en ny, betydligt stillsammare koreografi för Afro-Dite i Tallinn? Men, näe, lite massage så" Eller?

Tallinn ja" Börjar bli nervöst?

- Ja, nu börjar vi bli riktigt nervösa. Det har varit en lång väntan och det går inte en dag utan att man pratar om det. Vare sig man vill eller inte frågar ju folk. Så det ska bli väldigt skönt att äntligen få göra det, säger Blossom.

Startnumret 12 av 24 är ju väldigt" lagom. Bra eller dåligt?

- I dag när folk faktiskt har hört låtarna förut, mer än man gjorde tidigare, tror jag inte det spelar nån roll. Är det en bra låt så är det en bra låt.

Tuffaste konkurrenterna?

- Ska man tro det man ser och hör runtikring så Tyskland, Frankrike, Danmark" Men det behöver inte betyda ett jota. Det är ju folk som röstar och det kan bli precis tvärtom.

- Vi varken läser eller lyssnar så himla mycket. Man vill inte hålla på och spekulera och veta så mycket. Utan vi åker till Tallinn och gör våran grej.

Det rullar ju på rätt ordentligt redan. Och om Afro-Dite vinner i Tallinn?

- Ja, vad tror du? Vi dubblar,

säger Gladys.

- Man måste gå ut på topp och sen öka. Det är vårt "mellannamn" och har alltid varit, vad vi än gör, säger Blossom.

Och om ni inte vinner?

- No comments (skratt)"

Det lär hur som helst inte bli mycket semester i sommar"

eller?

- Nej, det är bokat i princip året ut. Vi ska boka in en semester, så att vi är säkra på att få vila, nångång i september, tror jag. Men nu är det fullt ös, säger Kayo.

Någon hälsning till Aftonbladets läsare?

- Heja på oss, säger Kayo.

- Håll tummarna, säger Gladys.

- Åk till Danmark och rösta, säger en skrattande Blossom. Och du får gärna skriva tack för allt stöd och all kärlek vi har fått. Den kraften kan försätta berg. Folk har varit fantastiska, underbara. Så man vill ju vinna bara för deras skull...

Afro-Dite - the story

Här är alla bidrag – ring och rösta!

Här är hela startfältet - land, titel, artist, telefonröstningsnummer - i Euorvision Song Contest 2002, som SVT 1 direktsänder från Saku Suurhall i Tallinn med start 21.00

Afro-Dite listar sin favoritmusik

Bengt Hörnemark

ARTIKELN HANDLAR OM