Afro-Dite absoluta favoriter

5 300 personer har röstat på Sverige som vinnare

MUSIK

Afro-Dite är överlägsna vinnare om man ska tro en undersökning som figurerat på en webbsida. Besökarna har kunnat rösta på vem de tror vinner schlager-EM och Afro-Dite blev entydiga vinnare med 5 300 röster.

Foto: Börje Thuresson
Afro-Dite har goda chanser på lördag.

Afro-Dite har den senaste tiden blivit utsedda till favoriter i Schlager-EM. Till exempel har den svenska trion de lägsta oddsen på en vadslagningssajt och schlagerkännare menar att låten har stora chanser att ta hem segern. Nu kommer ytterligare en fingervisning om att Afro-Dite kan bli de stora vinnarna på lördag.

Pålitlig omröstning

Webbsajten Eurosong.tk har i samarbete med andra schlagersajter och Esctoday.com utfört en undersökning där folk från de deltagande länderna i schlager-EM har kunnat rösta på den låt de tror kommer att vinna på lördag. Röstningen har utförts på samma sätt som i den riktiga tävlingen. Man har alltså kunnat ge samma poängsummor som i Schlager-EM, det vill säga 12, 10 , 8 poäng och så vidare.

Dessutom har besökarna fått rösta på det land de tror kommer att vinna, alltså inte det land som de vill ska vinna. För att undvika att folk skulle rösta på sina favoriter delar Eurosong.tk ut ett pris till den som kommer närmast i sin gissning.

Sverige: 191 poäng

Röstningen avlsutades i dag och när poängen var ihopräknade stog Sverige som en överlägsen vinnare med 191 poäng mot tvåan Spaniens 155 poäng.

Nu återstår att se om Afro-Dite kan leva upp till segerförväntningarna.

Så slutade omröstningen:

Mer om Schlager-EM:

Karin Schmidt