”Afro-dite är bäst på scen”

Förra årets segrare tror på Sverige

MUSIK

TALLIN

Afro-dite vinner Schlager-EM. Ja, det tror i alla fall förra årets vinnare Dave Benton.

- Jag tror på dem till 100 procent.

Foto: Frida Håkansson
Dave ska sjunga på lördag.

- Jag är en väldigt realistisk person. Min personliga favoritlåt i finalen är Ryssland med Northern girl, men om man tittar på framträdandet på scen så är Afro-dite bäst. Jag tror på dem till 100 procent. Det säger Dave Benton förra årets segrare.

Men Estland har också en chans.

- Jag ger Sahléne 80 procent, hon kan komma att överraska på lördag.

Vinnarna är vänner

Det är ett år sedan Dave vann melodifestivalen i Köpenhamn tillsammans med Tanel Padar. Året har varit omtumlande. Och han har minst ett gott råd att ge nästa vinnare.

- Du måste veta vad du ska göra med din vinst och hur du ska använda den. Jag hade redan en karriär, så för mig var det inga problem, men vinsten hjälpte mig i min karriär, säger han till aftonbladet.se.

Det var bråk mellan dig och Tanel?

- Jag pratar inte om det. Folk trodde och tror fortfarande, att vi var en grupp, men det var vi inte. Vi var två artister som gjorde en grej tillsammans i melodifestivalen och vi råkade vinna.

- Sen ville Tanel fortsätta själv. Då förlorade vi skivkontraktet, men jag fortsatte med vårt skivbolag så för mig gick det bra. Jag har fortsatt sjunga låten vi vann med, säger Dave.

Är ni vänner idag?

- Vi har alltid varit vänner. Vi bråkade aldrig, det var bara det att vi inte blev en grupp . Vi uppträdde ihop förra veckan och det var så kul att sjunga ihop igen.

Och på lördag är det dags igen då ska Dave och Tanel sjunga i direktsändning på melodifestivalen.

- Jag tycker vi är värda det. Vi är ansvariga för allt som händer här i Tallinn nu, så det kan de i alla fall bjuda oss på, säger Dave.

Webb-tv

Frida Håkansson