Världspremiär för The Arks nya video

The Arks nya singel: ett inlägg i debatten om homoadoption

MUSIK

The Arks nya video ”Father of a son” är ett inlägg i homoadoptionsdebatten.

– Låten är riktad mot politiker och trångsynta människor. Men det är även en hyllning till dem som kämpar för det här, säger gitarristen Martin Axén.

Foto: Magnus Sandberg
FATHER OF A SON The Arks nya singel har ett tydligt budskap, med textrader som ”I may be gay but I can tell you straight away that I´ll become a better father than any of you anyway”.

The Ark har alltid kämpat för människors rätt att vara olika. Med nya albumet ”In lust we trust” som släpps 26 augusti går de ett steg längre.

– Vi har alltid varit politiska. Men på nya skivan går vi in mer på sakfrågor. Frågor som vi vet att folk är emot, säger Martin Axén, gitarrist i The Ark.

Het debatt

Första singeln som släpps inför nya skivan heter ”Father of a son”.

– Den handlar om homosexuellas rätt till adoption. Även om homosexuella har rätt att adoptera finns det fortfarande ett stort motstånd. Det är en väldigt het debatt kring det just nu och det känns kul att ha den som förstasingel nu när vi kommer ut med nya skivan.

Stora i Italien

Det senaste halvåret har The Ark vistats mycket i Italien – där de är minst lika kända som hemma i Sverige.

– De spelar oss på radio hela tiden och vi blir igenkända på gatan. Vi är ju rätt pretentiösa och storslagna och jag tror att det finns en nerv i det som tilltalar Italienarna. Folk betraktar oss mer som stjärnor än hemma i Sverige. Det är kul på ett sätt samtidigt som det är väldigt tragiskt att de har den synen.

Andrasingel

Hur tror du ”Father of a son” kommet att mottas i Italien?

– Det blir intressant att se. Det enda jag vet är att skivbolaget tänker släppa den som andrasingel. Jag trodde inte att de skulle vilja släppa låten alls eftersom de är katoliker i Italien.

Carrie Söderberg