Uggla etta på listan - igen

Stjärnans bästa framgångs-recept: envishet och tur

MUSIK

Han kom, han såg, han segrade.

Sommarens okrönte kung regerar vidare på toppen.

Magnus Uggla knycker första platsen på albumlistan - för åttonde veckan.

Foto: PERNILLA WAHLMAN
EVIG ETTA? Magnus Uggla vägrar att lämna förstaplatsen på Hitlistan. Trots att storheter som Eminem och Red Hot Chili Peppers petat ner honom från guldplatsen, studsar han likt en gummiboll tillbaka upp på toppen igen.

Han är större än någonsin. Magnus Uggla sopar mattan med konkurrenterna. För åttonde veckan ligger hans samlingsplatta ”Klassiska mästerverk” etta på albumlistan.

Hur gör du?

– Jag vet inte. Det är fantastiskt.

Nere och vände

Inte nog med åtta veckors guld. Två veckor har den häcklande popstjärnan dessutom kammat hem silverplatsen. Nerpetad av storheter som Eminem och Red Hot Chili Peppers.

Vad har du för framgångsrecept?

– Att skriva bra låtar, hits. Jag är envis och jobbar länge med varje platta. Tre-fyra låtar måste ha solklar hitpotential för att jag ska släppa albumet, annars väntar jag, säger Magnus Uggla.

Tur och tajming

– Många blir skärrade när det går bra och känner press att följa upp snabbt med en ny platta. Jag gör precis tvärtom. Fast sedan handlar det ju om tur och tajming också.

Kanske inte så konstigt att han inte haft en skiva som floppat sedan 1978.

Gång på gång lockar han horder av svenskar till skivbutikerna. Men att slå stort utomlands fungerade inte.

– Mellan 1977 och 1981 jobbade jag stenhårt på att breaka utomlands. Men jag la ner det och körde på att det bara skulle gå bra hemma. Det var klokt. Det hade bara varit att ödsla energi på något som förmodligen bara skulle barka åt helvete.

Firar med turné

Hur firar du framgången med ”Klassiska mästerverk”?

– Genom att vara på turné med ett fantastiskt band. Vi firar med publiken på scen varje kväll och efter det firar vi på efterfesterna.

Men efter sommar kommer höst. Och Magnus Uggla är inte den som ser fram emot den mörkare årstiden.

– Det är ett stort svart hål i almanackan i höst. Nu ringer det hela tiden, vi drar från stad till stad men sedan blir allt bara dött. Det är lite tungt, man vill ju alltid vara på topp.

Karin Lindstedt