Grattis Carola...

... som av Aftonbladets Per Bjurman har utsetts till sommarens popdrottning

MUSIK

– Alright, vad härligt! Jag valde rätt sommar för jag är väl den enda tjejen som är ute och turnerar (skratt). Men det känns bra efter 19 års slit.

Du utstrålar en enorm energi på scen. Var kommer den ifrån?

– Det är en järnvilja. När jag väl går in på scen in så känner jag att det strömmar liv och glädje och energi. Jag vägrar att backa för motstånd och dör hellre på scen än att ge upp.

Går det att komma längre än så här? Eller står du på toppen?

– Nej, det här är bara början. Det har gått tjugo år och med lite styrning runt saker och ting så ser jag fram emot mina nästa tjugo år. Det är visserligen tufft att stå ensam, men Gud är trofast när det stormar.

Vad är du mest nöjd med under turnén?

– Att jag fick ihop en bra balans mellan det nya materialet och de gamla godingarna. Det är en modern show samtidigt som man bjuder på det gamla.

Och minst?

– Att kravallstaketet ibland står för långt bort. Jag vill gärna vara ute i publiken. Men ibland kutar jag upp på staketet.

Vem är ditt största stöd under turnén?

– Min röda bibel, bandet, publiken och Amadeus förstås, som är med mig den här rundan. Vi har myst tillsammans i bussen i dag.

Har du hunnit sola och bada?

– Jadå, vi var på västkusten och jag brände mig på en jättestor brännmanet, men det gick bra ändå. Och så var det härligt att käka kräftor inför spelningen i Lysekil.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Ett bad, det har varit extremt varmt under spelningen, säkert 30 grader. Det droppade om nästippen bara efter andra låten.

Anna Hansson