Succéparet drar på Europaturné

Labero: Jag tänker trolla bort både Robert och hans flygel

1 av 2 | Foto: NIKLAS HENRICZON
erövrar kontinenten Robert Wells och Joe Labero slår sina påsar ihop. Vad som tidigare var tänkt som en enstaka show i Albert Hall i London har nu blivit en stor Europaturné. Finalen blir i Madrid, på självaste nyårsafton.
MUSIK

Nu intar de Europa tillsammans.

I höst drar Wells och Labero ut på gemensam turné med föreställningar i bland annat Tyskland och Spanien.

- Jag tänker trolla bort både Robert och hans flygel, säger Joe Labero om sin nya parhäst.

Den gemensamma julshowen i Royal Albert Hall som Aftonbladet berättade om i våras har plötsligt förvandlats till en hel turné.

Ett tjugotal shower

Nyligen blev det klart att pianokungen Robert Wells och magikern Joe Labero ska göra ett tjugotal föreställningar tillsammans i Europa.

Turnén med det passande namnet "Rhapsody in magic" börjar i London den 25 november och besöker sedan flera länder, bland annat Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland.

Final på nyårsafton

Finalen blir i Madrid, Spanien, på självaste nyårsafton.

- Fan vad häftigt! säger Joe Labero, som just nu sitter och klurar på det ultimata tricket:

- Man skulle kunna tänka sig att jag trollar bort flygeln. Kanske Robert också. Det är en tacksam grej att kombinera magi och livemusik.

Men Robert Wells verkar inte direkt orolig.

- Det känns jättespännande att få en ny parhäst. Det som är ball med Labero är att han brinner för sitt yrke precis som jag. Och så har vi en gemensam idol: Victor Borge.

Som vanligt lovar Robert Wells att bjuda på en spektakulär föreställning med massor av dans och musik. Sångaren Jan Åström som förra året gästade Rhapsody-turnén ska också följa med, berättar Robert Wells.

- Det blir en kvinnlig gästartist också, men jag har bestämt mig för vem.

Nej, just nu har Robert Wells inte tid att tänka på Europa. För i kväll är det "Rhapsody in rock" på Råsunda i Stockholm som gäller.

Stressigt schema

Du har haft ett otroligt hektiskt år. Hur ska du orka med en Europaturné?

- Det kommer att gå bra. Fast just nu hinner jag knappt äta och jag lägger mig aldrig före klockan fyra på natten. När den här turnén slutar på onsdag blir det 10 dagars semester på västkusten med familjen. Sedan kör vi igång igen.

Anna Hansson