Ola Salo: Jag vill ha rätt att bli förälder

The Ark spelade nya singeln "Father of a son" på Pride

MUSIK

Igår framförde The Ark för första gången sin nya singel "Father of a son" i Sverige.

Låten tar ställning för homoadoptioner. Precis som sångaren Ola Salo:

- Om jag blir kär i en man kan jag också tänka mig att adoptera, säger han.

Foto: ÅSA SJÖSTRÖM
SVERIGEPREMIÄR I går gjorde The Ark en hemlig spelning på Pridefestivalen i Stockholm. Och spelade självklart nya singeln "Father of a son".

Det var en hemlig spelning. The Ark blev avslutningsbandet under gårdagens final av den stora gayfestivalen Pride i Stockholm.

På scen framförde succégruppen bland annat sin nya singel "Father of a son" som släpps på gruppens nya album "In lust we trust" den 26 augusti.

Låten "Father of a son" tar ställning för att homosexuella ska få adoptera barn.

Och nu går också bandets sångare Ola Salo till attack mot moståndarna.

"Bittra människor"

- De är bara bittra människor som har dragit något gammalt över sig. Det går helt enkelt inte att vara emot homoadoptioner. Då är man en fullkomlig tönt.

Några timmar före gruppens live-spelning framförde Ola Salo Pride-festivalens traditionella sång "Over the rainbow". Gaypubliken jublade och efteråt var Ola Salo nöjd.

Själv bisexuell

- Jag är själv bisexuell och blir kär i både killar och tjejer. Idag lever jag tillsammans med en tjej. Men den jag i framtiden vill bilda familj med kan vara både en man och en kvinna.

Ola Salo har funderat på möjligheten att adoptera ett barn i ett förhållande med en man.

- Om jag skulle vara förälskad i en man så skulle jag absolut vilja ha rätten att bli förälder. Den är ju en självklarhet och något som alla måste acceptera.

Hyllades av publiken

Den hemliga spelningen med The Ark startade vid halvtolvt-tiden igår kväll. Gruppen hyllades av publiken med bögar och lesbiska som applåderade in bandet flera gånger.

- De som kämpar mot kärleken har redan förlorat och det är precis vad "Father of a son" handlar om, sa Ola Salo.

Att bandet har blivit kultförklarat i gaykretsar är självklart menade Pride-besökarna.

- Gruppen The Ark betyder jättemycket. Nu kanske budskapet om att homosexualitet och homoadoptioner inte är något farligt också når vanliga Svensson, sa Anders Öhrman, redaktör för gaytidningen QX.

Daniel Nyhlén