Lasse drar på hemlig höstturné

...men i går gjorde han succé på sista allsången

1 av 4 | Foto: MATTIAS CARLSSON
"DEN BÄSTA SOMMAREN HITTILLS" Lasse Berghagen hyllades efter finalen av "Allsång på Skansen". Och själv var han också mycket nöjd. "Helt otroligt, det här är den bästa sommaren hittills", säger han. Nu ska han vara ledig - men i höst åker han och andra kända artister ut på turné. Men den vanliga publiken är inte välkommen på konserterna - bara företag.
MUSIK

Efter succéfinalen av "Allsång på Skansen" laddar Lasse Berghagen för en hemlig turné med Björn Skifs, Anders Berglund, Jessica Folcker, Myrra Malmberg och Sanne Salomonsen.

Men du får inte komma.

- Konserterna är exklusiva för näringslivet, säger Lasse Berghagen.

Efter att tv-kamerorna slocknat och den nionde säsongen slutat i en folkfest firade programledaren tillsammans med sina vänner.

- Helt otroligt, det här är den bästa sommaren hittills. Jag har aldrig mått så här bra, säger Lasse Berghagen i kaoset bakom scenen.

Nu väntar ledighet och vila. Men inte hela hösten.

Den 15 november har han premiär för en show tillsammans med allsångsgästen Björn Skifs, Jessica Folcker, Myrra Malmberg och Sanne Salomonsen. Konsertpaketet heter "Stjärnklart" och arrangeras av "Så ska det låta"-profilen Anders Berglund sedan 17 år tillbaka.

- Det är tredje året jag är med på det här. Men det är inte för allmänheten utan för företag. Det ska bli jättekul att få jobba ihop med Skifs och gänget, säger Lasse Berghagen.

19 föreställningar är inbokade. Men allmänheten är alltså inte välkommen.

Konserterna äger rum bakom slutna dörrar och publikplatserna är vikta för företag.

- Meningen är att det ska vara en exklusiv grej för företagen. Vi har diskuterat att ta konceptet vidare till allmänheten, men då skulle man tappa idén med evenemanget. Det blir inte lika exklusivt då, säger Anders Berglund.

Loa dök upp - helt oväntat

Björn Skifs tror att turnén kan bli någonting alldeles extra.

- Vi kommer att försöka sätta varandra på pottan och bara ha det kul, säger Skifs.

Han chockade i går Berghagen genom att oannonserat dyka upp på Sollidenscenen tillsammans med Loa Falkman. Inför en stum allsångsledare framförde de ett Taube-potpurri som de utvecklat till Skifs skötebarn, konserten "Speldosa".

- Vi tyckte det var för bra för att inte visas i tv. Så då sa jag till Björn att "Vi stökar till det lite för Lasse", säger Loa Falkman och skrattar.

- Ja, jag hade inte en susning att de där dårarna skulle dyka upp. Vilken grej, säger Lasse Berghagen.

Som också fick se vad Robert Gustafsson hade på sig under kilten.

- Ingenting alltså. Han fick se något han aldrig sett förut, ler kuppmakarn som hann med att göra bejublade överraskningsspex med figuren Einar och brandkaptenen Greger.

"Nu ska vi bara njuta"

Lasse Berghagen var på ett fantastiskt humör på festen sent i går kväll. Benny Andersson, Helen Sjöholm, Friends och Tommy Körberg fick alla stora tackkramar för sia framträdandena. Och hela tiden höll han hårt i sin älskade fru Eva.

- Nu ska vi bara njuta, sa de och försvann med sina vänner och kolleger till den väntande efterfesten på Sollidens restaurang.

I går:

Klas Lindberg