Carola flyttar till London

Hoten fortsätter – säkerheten kan komma att skärpas

MUSIK

Carolas hem skyddas av livvakter efter hotbrev.

Nu flyttar hon till London – för att bli musikalstjärna i anrika West End.

– Vi får avgöra om säkerheten behöver skärpas där med, säger Carola.

Foto: björn elgstrand
musikalstjärna Carolas hem skyddas av livvakter efter hotbrev från besatta fans. I höst lämnar hon Sverige för att göra en av huvudrollerna i musikalen ”Les Misérables” i Londons West End. Det är Carolas första stora musikalroll sedan ”Sound of music” i Stockholm för sju år sedan. Och schemat blir tufft – åtta föreställningar i veckan.

Carola flyttar till London om drygt en månad.

I de klassiska teaterkvarteren i West End väntar en huvudroll i en av världens mest framgångsrika musikaler – ”Les Misérables”.

Bakom sig lämnar Carola en framgångsrik sommarturné.

Och månader av hot.

Nyligen berättade Carola att hon i maj tvingades ha nattligt beskydd av livvakter. En förvirrad man i 35-årsåldern hade börjat skicka märkliga brev till henne. Mannen sökte också upp Carolas hem vid minst ett tillfälle för att vänta in henne.

Har livvakter

Carola berättar nu att hotbilden kvarstår.

Livvakter står fortfarande i beredskap för att rycka in vid hennes hem.

– Det finns ständigt en handfull personer som skickar den typen av brev. De kan fantisera ihop saker som att man är deras och att de ska komma och hälsa på. I vissa fall måste man faktiskt vara försiktig och ta kontakt med polisen, säger Carola.

Skärps säkerheten runt dig i London nu?

– Jag vet inte. Det är något som får avgöras senare.

Rollen i London är ett riktigt hedersuppdrag. Cameron Mackintosh, världens ledande musikalproducent, föll pladask för den svenska stjärnans röst och utstrålning.

Första inhoppet

Den 25 september till den 2 oktober spelar Carola den fattiga mamman Fantine som tvingas prostituera sig för att hon och hennes lilla dotter ska överleva. Gästinhoppet blir det första i sitt slag i ”Les Misérables” 17-åriga historia.

I mitten av september flyttar Carola till London för att repetera och bo in sig i det som ska bli hennes hem i nära två månader.

– En svit på Hilton är det som står i kontraktet. Men jag kan tänka mig något mer mysigt. Notting Hill ska vara bra har jag hört, säger Carola.

Ingen pojkvän

Sonen Amadeus får också följa med. Varannan vecka ska han bo hos mamma. Men Carola lämnar ingen ny man på hemmaplan.

– Nej, jag har ingen pojkvän. Men jag har många uppvaktare som jag träffar i mån av tid (skratt).

Den 26 oktober åker Carola på en stor skandinavisk turné med konsertversionen av ”Les Misérables”. I jätteproduktionen ingår bland annat 30 artister, 200 körsångare och delar av Londons filharmoniska orkester.

Dan Panas