The Ark tar över i rutan

...och nu satsar de på att slå utomlands

MUSIK

Nu blir The Ark programledare på MTV.

Och ställer in siktet på att slå utomlands.

– Självklart vill vi nå ut till så många länder som möjligt, säger Ola Salo.

Foto: BJÖRN ELGSTRAND
PÅ MTV I KVÄLL Hela veckan kan vi se svenska The Ark i MTV. De ska leda kanalens program ”Up north” under fyra kvällar. Att synas i rutan är ett bra tillfälle att visa upp sig för människor utanför Sverige. ”Självklart vill vi nå ut till så många länder som möjligt”, säger sångaren Ola Salo.

The Ark tar över som programledare på MTV. Åtminstone för en vecka. Med start i kväll kommer den småländska kvintetten ha hand om musikkanalens program ”Up north” i stället för den ordinarie programledaren Kicki Berg.

De fyra programmen spelades in under förra veckan, och gav gruppen mersmak.

– Jag tror att vi är ganska bra som programledare. Att ha en helt egen tv-kanal vore nog egentligen helt perfekt för oss, säger gitarristen Martin Axén.

– Det känns roligt att det är just det här programmet vi får leda, för de satsar mycket på att spela mer alternativ musik och det är något som verkligen behövs. Att vara programledare för den svenska dansmusiklistan hade kanske inte känts riktigt lika kul, säger Ola Salo.

En gyllene chans

Det tillfälliga programledarskapet på MTV är ett gyllene tillfälle för bandet att synas för människor utanför Sverige. Ett avstamp mot Europa.

Gruppen är redan stora i Italien och The Ark har definitivt ställt in siktet på utlandet.

– Självklart vill vi nå ut till så många länder som möjligt och det vore väldigt roligt att komma ut och få se lite nya ställen, säger Ola Salo.

Släpper nya skivan

Den 26 augusti släpps gruppens andra album ”In lust we trust” samtidigt över hela norden och Italien. Kort därefter släpps skivan även i Tyskland. Till hösten ger sig gruppen ut på en omfattande skandinavienturné.

– Vi vet inte riktigt hur det kommer att bli än. Att vi spelar i Skandinavien är helt klart, men förhoppningsvis blir det fler länder än så, säger Martin Axén.

Martin Söderström