Hederos stod inte på scen med Oasis

MUSIK

NEW YORK

Martin Hederos från The Soundtrack of Our Lives som keyboardist i Oasis?

– Tyvärr, det är inte sant, säger Hederos.

Foto: THOMAS JOHANSSON
The Soundtrack of Our Lives-keyboardisten dementerar de engelska uppgifterna.

På musiktidningen NME:s hemsida står det att Martin Hederos från förbandet The Soundtrack of Our Lives hoppade in vid Oasis första USA-spelning efter uppehållet.

– Det hade varit hur maxat som helst, men Jay spelade själv. Han var lite stel i fingarna efter olyckan men det var allt.

Iblandade i olycka

Oasis-medlemmarna Liam Gallagher, Andy Bell och Jay Darlington var inblandade i en taxiolycka i Indianapolis den 6 augusti och ställde in tre spelningar.

– Vi var i Nasville när vi fick beskedet. På väg till New York gick bussen sönder, i en riktig håla som hette Bristol i Tennessee. Vi fick hänga där jättelänge innan det kom en ny buss, bland annat på en karaokebar. Det var en helt sjuk och kul upplevelse, berättar Soundtracks keyboardist.

Egna spelningar

Sedan i fredags har göteborgsbandet hängt i New York. I söndags gjorde de sin första spelning efter uppehållet som förband till Oasis.

I går spelade de ensamma på The Knitting Factory och i dag, i morgon och torsdag kör de med Oasis på Beacon Theatre här i stan innan de båda banden drar ut på vägarna igen.

Fredrik Virtanen