Tweet skriver nytt åt Whitney

De möts i studion om ett par dagar

1 av 2 | Foto: WARNER
EN LÅT OM KÄRLEK Tweet, som just släppt sitt debutalbum, har redan skrivit nytt material - bland annat en kärlekslåt som Whitney Houston ska spela in.
MUSIK

LONDON

Whitney Houston ska spela in en av Tweets låtar.

- Inspelningen börjar nu om ett par dagar. Jag träffar henne direkt när jag kommer hem, säger Tweet som inte bryr sig om Whitneys knarkproblem.

- Jag har inte med hennes privatliv att göra.

Aftonbladet träffade r"n"b-stjärnan Tweet i går i London. Hon är ute på en flera månader lång promotionturné för sitt debutalbum "Southern hummingbird".

Därför har hon knappt haft tid att skriva nytt material.

Kärlekslåt

- Lite har jag faktiskt hunnit med ändå. Bland annat en låt som Whitney Houston ska spela in.

Vad är det för något?

- Sången heter "Serenade" och handlar om att vara kär.

Har du träffat Whitney?

- Nej, det har jag inte. Men direkt efter det här åker jag till USA för att gå in i studion och spela in låten med henne.

Whitney Houston har ju haft ett ganska stort problem med droger?

- Jag har inte en aning om det. Jag älskar hennes musik. Jag har inget att göra med hennes privatliv. Musiken är fantastisk, det är det enda jag bryr mig om.

Ditt liv har också varit en röra? Du försökte ta livet av dig?

- Ja. Under sex år försökte jag göra en killes musik. Vi spelade in samma låtar om och om igen i sex år. Han var inte nöjd och skivan kom aldrig ut. Jag hade också levt i ett hemskt förhållande. Jag kom så långt ned man kunde. Allt föll ihop samtidigt.

Du drack mycket en tid?

- Det var mitt sätt att handskas med en situation. Nu har jag inte den situationen längre och dricker därför inte. Jag var inte beroende, inte på det sättet att det kontrollerade mitt liv.

Leif Kasvi