Robyns nya singel en snygg coverlåt

MUSIK

Robyn

Keep this fire burning

(BMG)

Bjuder på skåpmat.

Robyns comebacksingel är snygg.

Anpassat snygg, efter den moderna r"n"b-konstens alla regler.

Den som lyssnat på Brandys eller Michael Jacksons senaste album känner igen sig direkt. Soundet är starkt influerat av den formel som uttjatade producenten Rodney Jerkins kavlat ut i oändlighet ända sen han skräddarsydde "The boy is mine" till Brandy och Monica.

Det finns därför en internationell potential i "Keep this fire burning". Rytmen är tillräckligt tung för att hetta upp klubbgolv, samplade stråkar hackar fram och tillbaka och refrängen gör inte bort sig - orden "svensk radiohit" står i alla fall skrivna i neon på låtens panna.

Problemet är att singeln påminner om allt annat som klättrat upp på USA:s poplistor de senaste åren. Robyn försvinner här i mängden av glassiga soulbröder och soulsystrar vars livslängd ofta bara är ett par minuter längre än deras nya video.

Det kan låta motsägelsefullt, men om hon strävar efter att slå sig in på den superkommersiella r"n"b-scenen år 2002 krävs det något mer.

Något personligare. Något som sticker ut. Något som är ett alternativ och inte en kopia.

"Keep this fire burning" är trots allt bara en hygglig cover av en massa låtar som redan spelats sönder och samman på frisörsalonger, klädbutiker och radio NRJ.

Robyn

Markus Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM