Niclas vill satsa på pop igen

Planerar att släppa visalbum

MUSIK

Niclas Wahlgren satsar på en ny popkarriär.

Efter barnsuccéerna med "Nicke och Nilla" vill han släppa ett Peter LeMarc-inspirerat visalbum.

- Det är ett hjärteprojekt för mig, säger han.

Foto: LOTTE FERNVALL
vuxen artist På 80-talet var Niclas Wahlgren tonårsidol "Äh, de där skivorna är ren skit. Det var väl lite kul då, men i dag kan jag bara garva åt det", säger han.

Under 80-talet släppte Niclas Wahlgren tre popplattor - och blev idolplansch i landets alla flickrum.

- Alla som hade ljust hår och hockeyfrilla blev det på den tiden. Äh, de där skivorna är ren skit, tonårspop. Det var väl lite kul då, men i dag kan jag bara garva åt det, säger han.

Efter flera år av skådespelande och framgångsrika barnprojekt lockar nu tankarna på ett "vuxet" soloalbum.

Gillar Winnerbäck

Material finns det gott om.

- Jag har massor av låtar redan, jag skriver redan mycket vuxenmusik. Kanske främst visor. Jag är ju uppväxt med Cornelis och Taube och det där. Men jag gillar också vad Peter LeMarc och Winnerbäck gör med sin musik, säger han.

Och det är också i de trakterna Wahlgrens musik kommer att hamna.

- Musik med bra melodi och texter som säger nånting, livsbetraktelser som förmedlar en känsla. Jag längtar verkligen efter det. Det är ett hjärteprojekt för mig, säger han.

Men först har han annat att tänka på. "Nicke och Nilla" släpper en ny barnskiva i november och samtidigt som de gör barnteater planeras nya barnprogram för tv.

Gör klart barn-grejen

Dessutom gör han i höst rollen som Dunder-Karlsson i Pippi Långstrump-musikalen, där både Pernilla och brorsan Linus är med.

Är det inte svårt att gå från barnmusik till att bli en "seriös artist"?

- Nej, jag tror faktiskt inte det. Men jag vill göra klart hela barn-grejen först. Det är nog svårt att sitta på båda stolarna samtidigt, säger han.

Björn Solfors