"Jag skrek och grät i två dagar"

TLC om sorgen efter Lisa Lopes - och nya skivan som är den sista

1 av 2 | Foto: AP
"Chilli", "T-Boz" och "Left-Eye".
MUSIK

ATLANTA

Nu pratar TLC för första gången ut om sorgen efter medlemmen Lisa "Left-Eye" Lopes tragiska död i en bilkrasch i våras.

Och det nya, kommande albumet "3D".

- Det blir den sista TLC-skivan, säger Rozanda "Chilli" Thomas.

När Lisa Lopes omkom i en bilolycka i Honduras i april i år verkade det innebära slutet för soultrion TLC.

Gruppens två övriga medlemmar "Chilli" och Tionne "T-Boz" Watkins tog händelsen väldigt hårt.

- Jag bara skrek och grät i två dagar. Det var märkligt för det hade hänt så många gånger tidigare att Lisa var i olyckor eller bara försvann, så jag hade nästan vant mig vid att vara orolig för henne. Men här gången kände jag på mig att det var något allvarligt, säger "Chilli".

"Det var förkrossande"

- Vår manager ringde mig och sa "Lisa har varit med om en olycka, de vet inte om hon överlever". Och det bara vände sig i magen för jag visste direkt vad som hade hänt. Jag ringde upp "T-Boz" och hon kunde inte ens höra vem det var för jag bara grinade. Det var helt förkrossande, jag kunde inte göra något på flera veckor.

Snart samlade de sig ändå och fortsatte inspelningen av den fjärde skivan "3D". Det blir dock ingen skiva med snyftiga ballader om Lisa, utan en glad partyskiva i klassisk TLC-anda.

- Vi började spela in den förra våren och då hade vi otroligt kul i studion. Lisa var på strålande humör och höll på och busade och var galen på sitt speciella sätt, och det var den partystämningen vi ville fånga på skivan. Det vore alldeles för sorgligt att göra en massa ballader, vi ville hellre göra något upplyftande och positivt. Något som får dig att skaka din rumpa, säger "Chilli".

Om hur killar är i sängen

Första singeln från skivan är "Quickie", där de sjunger frispråkigt om problemet med killar som har för bråttom i sängen.

- Det är en låt om de där okänsliga killarna som bara vill få sitt och sen dra. Tro mig, ingen kille vill bli kallad "quickster" efter att ha hört den låten. Det är sådana låtar som gör att tjejerna gillar oss, för vi snackar om sådant som många tjejer inte vågar prata om, säger "Chilli".

Till skillnad från de tidigare albumen, som samtliga markerat en helt ny era i soulmusik, är "3D" mer som en fortsättning på senaste albumet "Fanmail".

De jobbar med samma producenter, och de flesta låtarna har i stort sett samma sound, som blivit synonymt med TLC.

Låtar som "Quickster", "Dirty south" och "Girl talk" påminner snarast om deras arvtagare Destiny"s Child, som på senare år stulit titeln som "världens största tjejgrupp" från TLC.

Men de ser inte Destiny"s Child som några större konkurrenter.

Blir magiskt

- Ärligt talat, Destiny"s Child känns inte ens som en grupp, det är bara Beyoncé och två andra tjejer, säger "Chilli".

- TLC har aldrig varit så. Vi är tre individuella artister som var och en har sitt eget utseende, sin egen röst och sin egen personlighet, och tillsammans bildar vi något magiskt. Ingen i TLC går att ersätta, så därför har jag svårt att se att vi gör en till skiva efter det här. Men man vet aldrig.

Martin Gelin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM