Lutricia och Ken gör en video ihop

1 av 2 | Foto: PETER VAN DEN BERG
filmar i kyrka Ken Ring rappar åtta rader på Lutricia McNeal nya skiva. Nu är Ken också med på Lutricias video som spelas in i en kyrka i norra London.
MUSIK

LONDON

Lutricia McNeal och Ken Ring förenas på hennes kommande singel "You showed me."

- Vi spelade in i samma studio och jag fick ett infall, det kan passa med en rap i låten, säger Lutricia.

Aftonbladet är med när Lutricia McNeal och Ken Ring spelar in videon till den gamla Byrdslåten "You showed me" i London.

Studion ligger i en gammal kyrka i norra delarna av stan stan och när vi kommer har båda två varit igång sedan gryningen.

- Jag är skittrött, har bara sovit två timmar säger Ken.

Psykedelisk känsla

Lutricia har klättrat upp i en en snurrande konstruktion med en skålformad fåtölj högst upp. Det skakar lite.

- Hjälp, bara jag inte ramlar ner, skriker hon.

Men allt ordnar sig - konstruktionen är gedigen.

Hela videon spelas in mot en grön bakgrund så att producenterna, som gjort videor åt bland andra Westlife, Samanta Mumba och Backstreet Boys, kan lägga in psykedeliska effekter efteråt. Videon ska ge 60-talskänsla.

Låten "You showed me" är andra singeln från den kommande cd:n "Metroplex". Ursprungligen gjord av Byrds, men även Salt n"pepa har spelat in den.

- Det är en låt jag hört på radion och alltid gillat, säger Lutricia. När jag fick den på cd så betämde jag mig, den vill jag göra själv.

- Vi spelade in i Sundsvall och Ken var i studion intill, vi frågade om han ville göra något.

Åtta rader

Det blev åtta rader rappande som Ken också gör i videon.

- Skitkul, en bra låt. Men jag ser det bara som ett inhopp. Det är ingen comeback. Jag har aldrig varit borta, säger han.

Snart kommer Lutricia McNeals album.

- Namnet är inspirerat av Dallas där vi bor. Hela storstadsområdet kallas Metroplex och är väldigt varierat. Det är den här plattan också. Det är lite dance, lite R"b lite fler stilar. Bland annat har Macy Gray gjort en låt åt mig, säger Lutricia.

Leif Kasvi