Led Zeppelin planerar en comeback

Kan återförenas för USA-turné

MUSIK

Led Zeppelin kan komma att återförenas.

Efter år av rykten ser det nu ut att bli sant och ett av världens största hårdrocksband planerar just nu en stor USA-turné.

Led Zeppelin var ett av världens första och största hårdrocksband och författade bland annat låten "Stairway to heaven".

De bildades 1968 i England och splittrades i samma land 12 år senare efter att trummisen John Bonham hittats död. Efter långvarigt drickande kvävdes han av sina egna uppkastningar och det mångmiljonsäljande bandet fick ett tragiskt slut.

Men nu planerar de kvarvarande medlemmarna gitarristen Jimmy Page, sångaren Robert Plant och basisten John Paul Jones att återförenas för en USA-turné nästa sommar, skriver tabloiden The Sun.

Det mediaskygga bandet som sålde 16 miljoner exemplar av platta "Led Zeppelin IV" förväntas spela för fulla hus och dra in 6,4 miljoner pund för turnén.

Sonen tar över trummorna

Led Zeppelin har sedan bandets uppbrott 1980 spelat tillsammans vid tidigare tillfällen och rykten har länge florerat om en återförening. Men nu säger källor nära bandet att att återföreningen ser ut att bli verklighet. Avlidne John Bonhams son Jason sägs vara den som tar över trummandet efter sin pappa under turnén.

Linda Hjertén

ARTIKELN HANDLAR OM