Salo längtar efter fansen

Nya låtar och ny stil på The Arks turnépremiär

1 av 2 | Foto: KRISTER HANSSON
PÅ VÄG IGEN The Ark har inte spelat i Sverige i år. Men med start i kväll drar de ut på en turné med 19 spelningar. Och bandet har tagit ett steg bort från pråligheten. "Vi vill inte stjäla uppmärksamhet från låtarna längre", säger Ola Salo om den nya nedtonade imagen.
MUSIK

The Ark gör sig redo för ännu en turné.

Frontmannen Ola Salo berättar om den nya stilen, fansen - och det vilda festandet.

- Vi förspillde inte en chans att få supa, säger han.

I kväll inleder The Ark sin nya, omfattande turné i Malmö. Förberedelserna pågår för fullt. Aftonbladet lyckades ändå få en pratstund med sångaren och låtskrivaren Ola Salo under pågående repetitioner.

Kul och pirrigt

- Det känns kul, men pirrigt. Det var så himla längesen vi spelade i Sverige. Vi har inte haft en regelrätt konsert här hemma sedan Liseberg förra året, säger Ola Salo.

Men nu är det dags. 19 spelningar är bokade fram till mitten av november, däribland konserter i både Finland och Danmark.

Nedtonad stil

Och en helt ny show är att vänta.

- Det är kul att det är så mycket nytt och en helt ny repertoar. Så det blir att hålla tungan rätt i mun. Vi spelar i princip alla låtar på nya skivan, säger han.

Nytt är också klädstilen. Och den nertonade scendekoren.

- Vi vill inte stjäla uppmärksamhet från låtarna längre. Vi går mot en ny stil, att bryta upp från det där att vara nåt helt annat på scenen än i vardagen. Vi har tagit ett steg bort från pråligheten, det får inte se för påkostat ut, säger han.

Mycket festande

Livet på vägarna innebär att ta klivet in i en annan värld. Av hysteriska fans, rock - och vilda efterfester.

- De första turnéerna vi var på var det förstås fantastiskt med all gratis öl och vi förspillde inte ett ögonblick att få supa. Vi tog varje chans att festa. Men ... det är väl inte lika fantastiskt längre att göra det.

- Fast det lär nog ändå bli en hel del festande den här gången också, tillägger han.

Den långa pausen har gjort dem efterlängtade av fansen. Och The Ark längtar efter fansen.

- Man tar dem inte för givna. Man blir alltid lika glad och förvånad när man går upp på scenen och ser alla dessa glada, uppspelta människor, säger han.

I kväll klockan 22 på KB får de äntligen träffas.

I MORGON:

Björn Solfors