– Madonna är långt ifrån slut

Karolina Fjällborg säger ja till Madonna

MUSIK

Nej, man kan inte anklaga henne för att sopa banan med Halle Berry, Anette Bening och Cate Blanchett. Hon kommer aldrig att utgöra något större hot på Oscarsgalan.

Men det är inte som att hon inte har råd med ett misslyckat filmprojekt mellan varven. Hon kan faktiskt kosta på sig att skita fullständigt i en pöbel av kritiker som tycker att hon är kass.

För hon är och verkar förbli den mest inflytelserika kvinnliga artisten i vår tid. Hon är en supermegastjärna av kolossala mått och sätter lika mycket trender som alla Paris modeskapare tillsammans.

Hon är en gift tvåbarnsmorsa som närmar sig 50 med stormsteg. Men hon är minst lika cool nu som någonsin förut. Och hon får bara mer och mer pondus. För medan nästan alla andra kvinnliga artister plockar av sig mer och mer kläder klär Madonna faktiskt på sig. Okej, hon har en löjligt välsvarvad kropp och hon flexar gärna med musklerna, men den värsta fokuseringen på sex är hon över för länge sedan. Det var på det tidiga 90-talet hon sög av flaskor på film och luftonanerade på scen.

Och då var det faktiskt rätt häftigt och provocerande. Hon visade upp och stod för en stark kvinnlig sexualitet på ett sätt som få kvinnor hade gjort dittills. Nu när det bara existerar trötta efterdyningar har hon tagit sig vidare mot nya höjder.

Madonna är långt ifrån slut. Men den dagen hon bestämmer sig för att lägga ner kommer nöjesvärlden tappa ordentligt i fart. Och den som ska axla hennes mantel – J.Lo, Beyoncé eller vem det än blir – kommer att ha att göra.

Karolina Fjällborg