Så laddade Bruce inför spelningen

"medan resten av bandet festade

1 av 4
Bruce mötte fansen och signerade LP-konvolut, fotografier och block
MUSIK

Bossen har landat.

I går vid 17-tiden anlände världsstjärnan med sitt legendariska E Street Band till ett blött och stormigt Stockholm.

- Ah, t-shirt väder, sa Bruce till de väntande fansen.

Han kom som en sann rockstjärna.

I sliten, brun skinnjacka, svarta jeans, boots, solglasögon och skäggstubb under en blekt och välanvänd Miami Dolphins-keps.

Men på grund av den hårda blåsten blev all flygtrafik försenad och Springsteen med följe anlände till Stockholm ett timme försent.

Först klockan 16.45 klev han ur en Chevrolet-van med tonade rutor vid Grand Hotels entré i centrala Stockholm.

Ett 50-tal huttrande fans gav sin hjälte ett kungligt välkomnande. Och trots de isande vindarna och tröttheten efter den försenade flygresan, tog han sig tid att stanna en stund och skriva autografer.

- T-shirt weather, sa han med ett snett leende och signerade flitigt LP-konvolut, fotografier och block.

- Ta det lugnt. Backa lite, fortsatte han och såg personligen till att alla höll sig bakom den uppsatta avspärrningen.

"Jag är tuff"

Samtidigt smet en hukande Steven Van Zandt förbi, i sällskap med Bruce Springsteens hustru Patti Scialfa som anlände i ett annat plan än Bruce.

Little Steven är gitarrist i E Street Band. Och han spelar också rågangstern Silvio Dante i tv-serien "Sopranos".

- Jag är tuff i "Sopranos" och jag är tuff som musiker. Så det går bra att kombinera musiken med skådespelandet, sa han.

I mörka solglasögon, och med en tjock guldkedja runt halsen, hälsade saxofonisten Clarence Clemons de väntande autografjägarna med ett stort, vitt leende.

- Sverige är mitt hem, jag älskar det här landet. Är det här sommarväder i Sverige förresten, skrattade Clarence Clemons och såg upp mot en regntung markis.

Sonen kommer

Och Clarence Clemons har all anledning att skratta.

Kvällens konsert kommer nämligen att gästas av sonen, som han har tillsammans med den svenska ex-modellen Christina Sandgren.

- Härligt. Jag mår" great! sa han och bjöd på ett bullrigt skratt.

Flera i det reströtta sällskapet valde genast att pusta ut under kristallkronorna i hotellbaren och ladda inför den utsålda konserten i Globen.

Men inte alla.

Knappt hade sällskapet checkat in förrän keyboardisten Roy Bittan försvann in mot stadens gator med ett kvinnligt sällskap.

Strax därefter kom basisten Garry Tallent, som kände för en ensam promenad i oktobermörkret.

- Jag ska bara ta det lugnt nu. Jag ser verkligen fram emot showen i morgon, sa han och försvann upp mot Gamla stan i Stockholm.

Inget beskydd

Senare kom Little Steven. Med bara skinnrocken som livvakt traskade han bort till Café Opera i regnet för att träffa några svenska vänner.

- Jag behöver inget beskydd. Svenskar är väl inte farliga? Och förresten är jag själv lite farlig, så jag klarar mig, sa han.

Framåt kvällen vandrade även Max Weinberg och Danny Federici bort till Café Opera där de flesta medlemmarna i E Street Band åt en trerätters middag och festade loss på tranbärsjuice och mineralvatten.

Tillsammans med frun

Bruce själv och hustrun Patty Scialfa anslöt sig aldrig till de andra på Café Opera.

De vilade ut sig på hotellrummet.

Och tog det lugnt.

Men om några timmar är det dags.

Och då lär det bli allt annat än lugnt.

- Konserten i morgon kommer att bli helt fantastisk. Det är alltid fantastiskt när vi spelar. Hälsa svenskarna det, sa Clarence Clemons innan han knöt sig för kvällen.

Björn Solfors