Du kan bättre, Springsteen

Aftonbladets Per Bjurman missnöjd med torsdagskvällens konsert

MUSIK

Bossen var tillbaka. Ett fullsatt Globen tog emot Bruce Springsteen i kväll. Aftonbladets Per Bjurman var där - men gillade inte riktigt det han fick se.

Foto: Jerker Ivarsson

- Det går för mycket upp och ner. De första fyrtio minuterna var de sämsta jag någonsin sett Bruce Springsteen göra, säger Per Bjurman.

Bjurman borde veta vad han talar om. Kvällens konsert var hans tolfte Springsteen-konsert.

Dåligt livematerial

Totalt sett har han bara sett "The Boss" sämre vid ett enda tillfälle. Det var tio år sedan. Även den gången i Globen.

- Problemet den här gången är att hans nya låtmaterial inte fungerar bra live. Egentligen var det bara "Waitin On A Sunny Day" som låter bra av de nya låtarna. Annars var det de äldre låtarna som fick fart på publiken, säger Per Bjurman.

Men så var det också, som Bjurman föredrar att kalla dem icke trogna fansen, väldigt mycket "Bruce Springsteen-turister" på plats i kväll.

Bossen är tillbaka i vår

För besvikna fans som inte fick tag på biljetter eller för de som inte var nöjda med torsdagskvällens konsert finns ändå anledning till glädje. Enligt TT ska Springsteen vid en informell presskonferens tidigare på torsdagen nämligen ha lovat att komma tillbaka till Sverige redan i vår.

- Det här var bara ett tillfälle för oss att komma över och presentera skivan och att åka till ställen vi ville komma till innan våren. Vi har en så hängiven publik här, så det är hit vi kommer först och främst.

Läs Per Bjurmans recension av konserten i fredagens Aftonbladet.

Andreas Bjunér