Här lämnar Bruce sina svenska fans

...men i vår kommer han tillbaka

1 av 2 | Foto: JERKER IVARSSON
HEJ DÅ, BOSSEN Nu drar Bruce Springsteen och hans följe vidare till London. Avvinkad av ett 70-tal fans tog han sig tid att skriva autografer och prata med de hängivna beundrare som väntat utanför hotellet.
MUSIK

Bruce Springsteen anlände till Sverige som "The Boss" och blev avvinkad som en kunglighet.

I går lämnade han Sverige för att fortsätta sin Europa-turné i London.

I onsdags vid 17-tiden anlände Bruce Springsteen med sitt legendariska E Street Band till ett blött och stormigt Stockholm. I torsdags spelade han på Globen för 15 000 fans.

Och i går lämnade han Sverige för att fortsätta

sin Europa-turné i London.

Avvinkad av ett 70-tal fans tog han sig tid att skriva autografer och prata med de hängivna beundrare som häckat utanför Grand Hôtel i tre dagar i regn och kyla.

"The Boss" har under sin vistelse i Sverige hållit sig undan rampljuset men inför avresan passade han på att ge lite tid åt fansen.

- När jag går ut på scenen nu ser jag tredje generationen fans, och det är coolt. Det här är fortfarande ett rent nöje för mig, sa han i torsdags.

Spelar utomhus

Iklädd sin klassiska Dolphin-keps och stora solglasögon vandrade han mellan avspärrningarna som en sann kung som i torsdags lade Globen för sina fötter.

Nästa vecka kommer EMA Telstar att gå ut med exakt information om Bruce Springsteens nästa konsert i Sverige.

För han kommer snart tillbaka.

Själv har han lovat att konserten sker till våren.

- Vi kommer tillbaka till våren. Den här Europa-turnén har varit en chans för oss att presentera nya skivan och komma till platser som vi ville besöka innan våren. Till våren åker vi på ny turné och tillbaka till Sverige. Vi har en så hängiven publik här att vi gärna spelar här. Vi uppskattar det, sa Bruce Springsteen i torsdags.

- Det blir en utomhuskonsert, men det är inte klart att det blir Ullevi i Göteborg, det kan bli Stadion i Stockholm också, säger Catarina Oskarsson på EMA Telstar.

Datum presenteras nästa vecka.

Gillar att spela här

Men att Bruce Springsteen och E Street Band vill tillbaka till Sverige så snart igen är inte konstigt.

För som

Little Steven säger:

- Sverige gör bra musik och ni vet lite om rock"n"roll. Ni gillar oss också och därför är det så roligt att spela här.

På återseende med andra ord.

Linda Hjertén