Åkerlund gör Aguileras nya

- Det blir en stillsam video, men rå och äkta

1 av 6 | Foto: IRIS TIITTO
HETT EFTERTRAKTAD Jonas Åkerlund har blivit känd för sina rockvideor han gjort åt flera kända artister. Och nu är det klart att han ska göra Christina Aguileras nya video. Hon är aktuell med albumet "Stripped".
MUSIK

Christina Aguilera, 21, vill bli sexigare, vildare, mera rebellisk.

Klart att hon ringde Jonas Åkerlund och bad honom regissera sin nya video.

- Christina vill in i vuxenvärlden och är stolt över sin kropp, säger han.

Tonårspopen som den framförts av pojk- och flickband och artister som Britney Spears har problem. Den säljer inte längre. I dag krävs ett tuffare sound och en tuffare image.

Britney försökte nå dit på sitt senaste album, men misslyckades. Nu är det Christina Aguileras tur att försöka och hon gör det med naken hud.

- David LaChapelle gjorde videon till första singeln "Dirrty" och jag har förstått att det varit snack runt den.

- Även jag kommer att använda ett starkt uttryck, men det handlar inte om att klä av henne. Det blir en stillsam video, men rå och äkta, säger Jonas Åkerlund.

Inspelningen sker på fredag och lördag i Los Angeles.

Försäljningssuccé

Låten heter "Beautiful" och är hämtad från albumet "Stripped" som släpps den 26 november.

Christina Aguilera slog igenom 1999 med singeln "Genie in a bottle", etta på USA-listan i fem veckor, och sitt debutalbum som blev en häpnadsväckande försäljningssuccé med över åtta miljoner sålda exemplar bara i USA. Ja, allt Aguilera hittills tagit i har blivit till guld. Eller rättare sagt: platina.

Kanske inte så konstigt när man betänker att det här är en tjej som sopade hem seger på seger i talangtävlingar redan som sexåring.

- Hon ger ett målmedvetet intryck. Hon har hållit på länge trots sin unga ålder och vet vad hon vill och det underlättar mitt jobb. Det är extra kul att komma in tidigt i processen, innan albumet fått sin release. Den här plattan kommer att leva i ett år framåt, säger Jonas Åkerlund.

Gör reklamfilm

Parallellt med Aguileras video gör också Jonas reklamfilm med den före detta världsrekordhållaren på 100 meter, Maurice Greene.

Och strax efter nyår är det dags för premiären på hans långfilm "Spun" både i USA och i Sverige.

Tore S Börjesson

ARTIKELN HANDLAR OM